Home » ZAKSA – Jastrzębski: Hvem vant? Kampresultat – Sport på sportdziennik.com

ZAKSA – Jastrzębski: Hvem vant? Kampresultat – Sport på sportdziennik.com

by Erlend Loe

Innbyggerne i Kędzierzyn er de beste i Europa for tredje år på rad! I den polske finalen beseiret de Jastrzębski Węgiel og tok hevn for å ha tapt det polske mesterskapet.


Før kampen var Jastrzębski Węgiel-aksjene høyere. For mindre enn to uker siden beseiret han laget fra Kędzierzyn-Koźle i finalen i det polske mesterskapet. Fordelen hans var overveldende.

For folket fra Kędzierzyn talte derimot erfaringen. Det var deres tredje Champions League-finale på rad. Og de vant de to foregående, og beviste at de vet hvordan de skal håndtere presset.

Begynnelsen av møtet tilhørte Jastrzębianerne. De spilte kanskje ikke så bra som de gjorde for det polske mesterskapet, men de kontrollerte hva som skjedde på banen. Stephen Boyer og Trevor Clevenot bidro til angrepet og Moustapha M’Baye var stor på midten av nettet. Blant innbyggerne i Kędzierzyn var det bare Aleksander Śliwka som holdt seg i form. Imidlertid hadde både Bartosz Bednorz og Łukasz Kaczmarek, dvs. de viktigste «kanonene» til Grupa Azoty, problemer.

Det så ut til at de nye polske mesterne kunne vinne premieren da de allerede ledet med 24:21. Men plutselig mistet de effektiviteten. Grupa Azoty ledet med uavgjort 24:24. Etter en stund tok hun til og med ledelsen (26:25) og hadde kontroll på ballen for å vinne. Imidlertid klarte ikke Bednorz å bryte gjennom Boyer.

Rafał Szymura sørget for Jastrzębians suksess i det første spillet. Han kom inn i tjenesten og serverte først et ess, og etter en stund skapte han mye trøbbel for sine rivaler og Bednorz skjøt i en veldig vanskelig situasjon.

Innbyggerne i Kędzierzyn, selv om de tapte slutten, trodde at Jastrzębski Węgiel ikke var utenfor deres rekkevidde denne gangen. De spilte bedre og bedre, først og fremst startet Bednorz. Da nådde Kaczmarek og Norbert Huber nivået hans. David Smith husket også seg selv i tjeneste.


Les mer om volleyball:


Deres rivaler har derimot fullstendig mistet peilingen. De vant 11:7, men tok feil i angrep. Både innespillerne (Juri Gładyr) og kantspillerne (Clevenot, Boyer) bommet på banen. Tomasz Fornal var også svakere. Han var veldig usikker og nervøs. Overraskende ofte ble han tatt med en blokk. Han ble også truffet med en serve et par ganger. I lang tid hadde folket i Jastrzębie-Zdrój ikke noe svar på den gode holdningen til Grupa Azoty, som nådeløst utnyttet deres feil

Innbyggerne i Kędzierzyn var glade for hver vellykket aksjon. Og de gjorde det veldig effektivt. Først ledet de i sett til uavgjort, deretter fulgte og beseiret Jastrzębski Węgiel i tredje sett.

Følelsene sluttet imidlertid ikke der. Jastrzębianerne kjempet med sine rivaler og seg selv, men de ga ikke opp. De kollapset ikke da de mistet en fordel og måtte jage utfallet. Den heroiske kampen ga resultater. De holdt følge med sine rivaler og avslutningen varmet opp publikum. Både Grupa Azoty hadde en sjanse til å avslutte møtet og Jastrzębski Węgiel hadde en sjanse til å lede til tiebreak. Bednorz» handling viste seg å være avgjørende. Laget fra Kędzierzyn vant 28:27 og verten kunne fullføre kampen. Han hadde en enkelt blokk foran seg og bommet fortsatt på banen. Det lønnet seg. Jastrzębski Węgiel fikk et «andre liv» og brukte det. En te-pause fulgte.
I det avgjørende spillet hadde innbyggerne i Kędzierzyn overtaket fra start. Noen ganger ble til og med tre «poeng» oppnådd (9:6). Jastrzębski Węgiel førte til remis (9:9) etter to ess av Gładyr. Til slutt tilhørte det siste ordet spillerne fra Kędzierzyn-Koźle. Kaczmarek avsluttet en veldig vanskelig ball, så blokkerte de Clevenot og kampen endte med at Smith angrep fra kloss hold. Og feiringen begynte…

Grupa Azoty Kędzierzyn-Koźle – Jastrzębski Węgiel 3: 2 (26:28, 25:22, 25:14, 28:30, 15:12)

KĘDZIERZYN-KOZLE: Janusz (2), Bednorz (23), Smith (13), Kaczmarek (15), Śliwka (19), Huber (8), Shoji (Libero) og Stępień, Kluth, Paszycki (1). Trener Tuomas COLLECTIVE VUO.

HAUKER: Toniutti, Clevenot (18), Gladyr (11), Boyer (20), Fornal (16), M’Baye (8), Popiwczak (libero) og Hadrava (3), Tervaportti, Szymura (3). Trener Marcelo MENDEZ.

Dommere: Stefano Cesare (Italia) og Ricardo Ferreira (Portugal). Seere 10.447.

Spillets gang

OG: 9:10, 12:15, 18:20, 24;25, 26:28.
II: 7:10, 15:14, 20:15, 25:22.
III: 10:7, 15:9, 20:11, 25:14.
IV: 8:10, 13:15, 20:19, 24:25, 28:30.
V: 5:3, 10:9, 15:12.

karakter – Alexander ŚLIWKA.


Foto. Lukasz Laskowski / PressFocus


huske – Vi er der for deg i kiosker, supermarkeder, bensinstasjoner, men du kan også kjøpe oss i elektronisk form. Fortsett å lete www.ekiosk.pl Og http://egazety.pl.

You may also like

Leave a Comment