Home » Zelensky til russerne: Dra til helvete. Ny tale fra Ukrainas president

Zelensky til russerne: Dra til helvete. Ny tale fra Ukrainas president

by Catherine Monroe

– Du kan ikke forbli nøytral i dag – dette var ordene til Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy til land som ennå ikke har fordømt Russland og sluttet seg til sanksjonene. Politikeren henvendte seg til russerne med helt andre ord: «Dra til helvete».

Krigen i Ukraina gjorde presidenten Volodymyr Zelenskyy han har blitt en helt – både for sine innbyggere og for hele verden. Hans svar på det amerikanske forslaget om å evakuere ham fra Kiev – «Jeg trenger ikke transport, jeg trenger ammunisjon» – har gått over i historien.

Zelenskiy starter hver dag med å legge ut en tale på Facebook. I siste utgave av 2. mars 2022 prøvde Ukrainas president å gjøre landene som ennå ikke har uttalt seg i forlegenhet. Russlandsier «du kan ikke holde deg nøytral i dag»

«Du kan ikke være nøytral i dag.» Zelensky til landene som ikke har fordømt Russland

Vestens reaksjon er avgjørende: Russland ble rammet av drastiske sanksjoner, inkludert stenging av banker, etter angrepet på Ukraina SWIFT-system (tillate internasjonale transaksjoner) og fryse noen eiendeler til Russlands sentralbank.

Ikke alle land i verden sluttet seg til denne anti-russiske koalisjonen. Blant annet holder de seg nøytrale Kina, oppfattet som en partner med Russland som kan bidra til å omgå eller svekke noen av sanksjonene. Selenskyj appellerte blant annet til Midtriket.

Zelenskyi understreket at russiske tropper hadde angrepet ukrainske byer og bombet boligbygg gjennom natten. — Det er ingen forklaring på det. Ukrainas president hadde en enkel og kort beskjed til russerne: gå til helvete.

Krig raser i Ukraina. Hver krig er ikke bare en politisk og militær konflikt. De er først og fremst uskyldige ofre og mennesker som mister alt. Stiftelsen Radio ZET gjennomfører en hjelpeaksjon for dem.

RadioZET.pl/PAP/Facebook

Krig i Ukraina live:

You may also like

Leave a Comment