Home » Zürich-børsen: Middagen nærmer seg uten en klar trend

Zürich-børsen: Middagen nærmer seg uten en klar trend

by Gunnar Garfors

Zürich (awp) – Det sveitsiske aksjemarkedet var fortsatt revet sent tirsdag morgen etter forrige dags vellykkede økt. SMI blue-chip-indeksen lette etter retning etter flere svingninger på begge sider av skalaen.

Investorer ventet på forventede makroøkonomiske milepæler denne uken, inkludert referatet fra Federal Reserves (Fed) pengepolitiske komité sitt siste møte, samt nye internasjonale økonomiske sanksjoner mot Russland etter oppdagelsen av massegraver nær Kiev.

Etter tre år med travlere topper, falt den amerikanske 2-årige statsrenten til 2,42 %, men holder seg over 10-årsrenten, en sjeldenhet for noen økonomer som varsler en resesjon.

Når det gjelder geopolitikk, forventes Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy å tale til FNs sikkerhetsråd etter oppdagelsen av massakrer tilskrevet russiske styrker i nærheten av Kiev.

Russland benektet på sin side ethvert ansvar og forsikret at de ville produsere «dokumenter» som de sa ville vise den «sanne naturen» av hendelsene i Boutcha. Påstander som allerede ser ut til å være motsagt av satellittbilder som viser flere kropper av sivile som ligger døde på en gate i Boutcha eller på deres side.

– EU-kommisjonen vil utarbeide en ny pakke med sanksjoner mot Russland på grunn av dens militæroffensiv i Ukraina og vil ikke utelukke å foreslå en embargo på russisk olje til EUs medlemsland, sier John Plassard i Mirabaud Banque.

«Å forby russisk energiimport burde gjøre en forskjell,» sa Swissquotes Ipek Ozkardeskaya, men bemerket at «det vil også bety alvorlig energimangel i Europa og et alvorlig slag for økonomisk vekst.»

Klokken 11:00 var den sveitsiske markedsindeksen (SMI) nesten balansert (+0,02 %) på 12 342,87 poeng, den sveitsiske lederindeksen (SLI) var ned 0,04 % på 1940,04 poeng og den sveitsiske markedsytelsesindeksen (SPI) steg 0,07 % på 15 766,94 poeng. Av de 30 stjerneverdiene var 17 tregere og 13 overvektige.

Tro mot sitt rykte for volatilitet, var innehaver AMS Osram (-6,4%), ansett som den beste innen førmarkedshandel, den laveste ytelsen. I ingressen til investordagen gjentok den østerrikske industrimannen sitt strategiske mål om en EBIT-margin på minst 20 %, med en første fase på 15 % eller mer innen 2024, som antar en årlig omsetning på rundt 5 milliarder euro.

ABB (+0,4%) må finne en ny sjef for sitt sveitsiske datterselskap. Den nåværende sittende, Robert Itschner, forventes å overta ledelsen av det Bern-baserte energiselskapet BKW (+1,1 %) i oktober, og etterfølger mangeårig administrerende direktør Suzanne Thoma, som vil ta over styrelederskapet i Sulzer (+1,0 %). ). Zürichs elektroingeniørgruppe har også inngått et samarbeid med den sørkoreanske giganten Samsung Electronics innen tilkoblede bygninger.

Dagligvarefartøyet Nestlé (+0,7 %) støttet markedet, mens dets farmasøytiske motstykker Roche (-0,6 %) og Novartis (-0,8 %) tok vannet. Sistnevnte har fått klarsignal fra FDA til å åpne et andre produksjonsanlegg for genterapi i USA. Disse anleggene vil dermed kunne produsere Zolgensma for behandling av spinal muskelatrofi, men også eksperimentelle produkter for pågående eller fremtidige kliniske studier.

JP Morgan overtok dekningen av nominative Richemont (+2,2%) og transportøren Swatch (+0,1%) med tilsvarende anbefalinger på overvekt og nøytral.

Bak det Genève-baserte luksuskonsernet Givaudan (+1,8%) og VAT (+1,5%), nylig forfremmet til SLI, fullførte pallen uten noen spesielle nyheter.

I det bredere markedet plasserte Softwareone (+2,3%) 4,4 millioner aksjer i Crayon Group til en pris på 145 norske kroner (15,41 sveitsiske franc) hver, eller 5% av Norwegian Groups aksjekapital, i en akselerert transaksjon.

Relief Therapeutics (+2,5%) og dets forskningspartner Nrx Pharmaceuticals har blitt enige om å ta en 90-dagers pause for å mekle som en del av partnerskapet sent i 2020.

I samarbeid med Deutsche Bahn utvider Valora (-0,1%) sitt hybridbutikkkonsept på Düsseldorf sentralstasjon.

buc/jh/al

You may also like

Leave a Comment