Home » Ski JWJ i Zakopane: 8. plass i nordisk kombinert for Polen

Ski JWJ i Zakopane: 8. plass i nordisk kombinert for Polen

by Gabriel Scott

Tyskerne vant nordisk kombinert lagkonkurranse, som ble arrangert i dag som en del av det nordiske junior-VM i Zakopane. Polakkene tok åttendeplassen.

På den tredje dagen av verdensmesterskapet i hovedstaden i den polske Tatra deltok 10 lag i konkurransen for blandede lag i en skiduell.

I sprangridning konkurrerte Japan i en tropp på tre – Hazuki Ikeda konkurrerte ikke. Norge hadde også tre representanter – Heidi Dyhre Traaserud ble diskvalifisert etter sin hopp- og utstyrskontroll.

Polen var representert av Andrzej Waliczek (TS Wisła Zakopane), Natalia Słowik (AZS Zakopane), Zuzanna Rapacz (KS Eve-nement Zakopane) og Maciej Gąsienica-Ciaptak (AZS Zakopane).

Utøverne gjorde et hopp hver, og i stafetten løp parene 2,5 km hver. De to slavehandlerne måtte reise 5 km hver. Japanerne bestemte seg for ikke å starte løpet.

Etter hoppene var østerrikerne, tyskerne og italienerne i ledelsen. De sjetteplasserte polakkene forlot banen 1,33 sekunder bak lederne. Etter en hard kamp vant tyskerne tittelen. Italienerne tok andreplassen og østerrikerne tredjeplassen. Det polske laget avsluttet konkurransen på åttendeplass.

Lørdag skal to skiløpere konkurrere mot hverandre i en lagkonkurranse. Hopperne konkurrerer også i samme konkurranse.

Søndag, siste dag av junior-VM, kjemper mix-lag om medaljer i Central Krokiev.