Home » Beijing 2022. Great Holland uten medalje, gull til Norge

Beijing 2022. Great Holland uten medalje, gull til Norge

Nederlenderne er et kraftsenter på skøyter, og vant gull i de siste åtte stevnene ved verdensmesterskapet samt OL i Sotsji 2014. Fire år senere tapte de for nordmennene i semifinalen i Pyeongchang og måtte ta til takke med bronse. Nå var det enda verre. I semifinalen tapte de mot nordmennene igjen og viste seg senere å være betydelig tregere enn amerikanerne.

I finalen vant nordmennene mot russerne, som ikke klarte å gjenta det glimrende oppløpet fra semifinalen. I den satte de en olympisk rekord på 3:36,61, deretter gikk de nesten fire sekunder saktere. Norge har endret sammensetningen betydelig sammenlignet med Pyongyang. Veteranen Sverre Lunde Pedersen ble igjen, med 20 år gamle Peder Kongshaug og 22 år gamle Hallgeir Engebråten som kjørte ved siden av.

Polen deltok ikke i lagkonkurransen for menn på disse kampene.

Det er fortsatt fire sett med medaljer å vinne i Beijing i hurtigløp – to av 1000 og ett fra fellesstarten.