Home » En overraskelse i den polske gruppen. Slutten på håp for de hvite og røde

En overraskelse i den polske gruppen. Slutten på håp for de hvite og røde

PAP/EPA / Clemens Bilan / Norge ved EM 2024

Sebastian Szczytkowski

Norge klarte det ikke i kampen mot Færøyene og klarte overraskende bare uavgjort 26:26. Dette resultatet fratar Polen ethvert håp om å komme seg videre fra gruppen.

Norge vant sin andre seier i EM i 2024. Det skandinaviske laget var fornøyde etter åpningskampen, der de beseiret Polen 32:21. Norge var spesielt fornøyd med forsvaret sitt, og å stoppe de hvite og røde ga dem ledelsen på tabellen etter første runde.

Færøylaget, støttet av mange fans, mislyktes i kampen mot Slovenia og tapte 29:32. De var foran kun Polen i gruppen og det ville ikke være noen enkel oppgave å komme seg tilbake mot Norge.

Lagene møtte hverandre for første gang i historien og våget seg ut i det ukjente. Det var imidlertid ingen tvil om at Norge var favorittene i denne kampen.

SE VIDEOEN: #dziejesiewsporcie: Målvakten så akkurat ballen fly. For et mål!

Det var ikke like lett for Norge å løsrive seg fra Farers som det var fra polakkene i forrige kamp. Ved flere anledninger kunne man få inntrykk av at kandidaten til EM-pallen hadde dempet motstanderens entusiasme, men dette inntrykket viste seg å være feil. Norge ledet 13:12 ved pause, men klarte likevel ikke å sikre seg seier.

Laget fra Færøyene viste også sin styrke i starten av andre omgang da de eliminerte en topoengs ledelse og ledet 16:16. En punkt for punkt kamp og dragkamp begynte. Jo nærmere slutten av spillet kommer, jo større blir spenningen på banen. Norge tok ledelsen på slutten med 26:23, men det var ikke nok til å vinne. De tre siste målene i kampen, som resulterte i uavgjort 26-26, ble scoret av Færøyene. Fareserne avgjorde resultatet i siste liten.