Home » El. VM 2023: Polske kvinner vant 12:0!

El. VM 2023: Polske kvinner vant 12:0!

I motsetning til den første kampen i Jerevan (det eneste målet da ble scoret av Weronika Zawistowska), utklasset polske fotballspillere i Gdynia Armenia, den siste i gruppe F. Kaukasus-laget tapte et komplett sett på seks kamper, og scoret før konfrontasjonen ingen mål på torsdag , tapte 46 og klarte ikke å avslutte den katastrofale rekken ved Østersjøen.

I øsende regn og på den sumpete banen vant Nina Patalons spillere 12:0, og Karczewska var forfatteren av seks mål. De hvit-røde spillerne kunne nesten henge med i «10» fordi keeper Kinga Szemik var praktisk talt arbeidsledig.

I det 4. minutt løsnet sekken med målene – etter innlegg fra Dominika Grabowska satte Karczewska ballen i nettet fra kloss hold. Hjemmelaget skulle foreløpig ledet 3-0, men før det hadde motstandermålvakten Anastasia Klimova gjort to flotte inngrep.

Fansen trengte ikke vente lenge på de neste hitene. I det 17. minutt økte Zawistowska scoringen etter en utmerket prestasjon av Grabowska, og i det 24. og 27. minutt la Karczewska til flere mål etter sine handlinger.

I det 37. minutt måtte Klimova, Armenias beste spiller til dags dato, forlate banen på grunn av skade og reddet laget hennes fra et stort nederlag. Hennes innbytter Mariam Colakjan kapitulerte åtte ganger, to av dem like før pause.

I andre omgang scoret det polske laget også seks mål, og det første kom bare 34 sekunder etter at kampen startet på nytt – gjestenes mål ble blokkert av Karczewska.

I det 75. minutt var stillingen 12:0 og Ewa Pajor, som kom tilbake til landslaget etter seks måneders pause på grunn av en kneskade, og debutant Weronika Kaczor var på banen.

I torsdagens gjenværende gruppe F-kamper beseiret Norge Kosovo 5-1 (3-0) hjemme, mens Belgia slo Albania 5-0 (3-0) borte.

I neste eliminasjonskamp møtes Polen tirsdag 19. i Oslo med ledere Norge. I tidligere oppgjør var de hvit-røde jevne med sine nærmeste rivaler (0-0) og Belgia (1-1), og beseiret Armenia (1-0), Albania (2-0) og Kosovo (2-1). . ) og tapte mot Belgia 0:4.

VM i 2023 arrangeres i Australia og New Zealand. 32 lag, inkludert to verter, skal spille i finalen for første gang noensinne uten å måtte spille i kvalifiseringen.

51 landslag deltok i konkurransen i UEFA-sonen og ble delt inn i ni grupper på seks og fem lag. Vinnerne deres kvalifiserer seg direkte til hovedturneringen, og lagene på andreplass spiller i sluttspillet. De to beste får en pasning, og den tredje får en ny sjanse i den 10-lags interkontinentale play-off-turneringen.

Polen – Armenia 12:0 (6:0)

Mål: Nikola Karczewska 4, 24, 27, 46, 50, 73, Weronika Zawistowska 17, 58, Dominika Grabowska 44, Adriana Achcińska 45, Mariam Colakjan 65 (s), Anna Zapała 67

Polen: Kinga Szemik – Anna Zapała, Małgorzata Messjasz, Paulina Dudek, Zofia Buszewska – Gabriela Grzywińska (68. Klaudia Lefeld), Adriana Achcińska (90.+2. Kinga Kozak), Nikol Kaletka (75. Weronika Kaczor) – Weronika Zawistowska. Klaudia ) Maciążka), Nikola Karczewska (75. Ewa Pajor), Dominika Grabowska

Armenia: Anastasia Klimova (37. Mariam Colakyan) – Nora Yegyan, Sydney Renee Vermillion, Ani Karapetyan (70. Oksanna Pizlova), Luiza Gazaryan – Ani Gukasyan, Maral Artin, Maria Zakhinowa (70. Armine Chaczatrian), Nancy Avesyan (60. Veronika Asatryan ). ) ) – Claudia Luise Cholokian, Anna Dallakjan