Home » EM 2024-kvalifisering: Polen beseiret i Chisinau,

EM 2024-kvalifisering: Polen beseiret i Chisinau,

by Erlend Loe
Det polske fotballaget ledet 2-0 ved pause, men tapte til slutt 3-2 for Moldova i EM-kvalifiseringen i Chisinau. Portugals Cristiano Ronaldo feiret sin rekordstore 200. opptreden for landslaget ved å score vinnermålet mot Island.

Frem til pause så det ut til at trener Fernando Santos» spillere ikke hadde noen problemer med å ta et sett med poeng fra Chisinau, spesielt siden vertene ikke utgjorde noen trussel mot Wojciech Szczęsnys mål i det hele tatt. De hvit-røde var foran etter mål fra Arkadiusz Milik og Robert Lewandowski.

De mistet imidlertid kontrollen over spillet i andre omgang. Ion Nicolaescu overrasket dem to ganger og resultatet ble avgjort av Vladislav Baboglo.

I den andre kampen i denne gruppen vant Albania 3-1 borte på Færøyene. Legia Warszawa-spiller Ernest Muci scoret ett av målene for gjestene.

Polen har falt til fjerdeplass i gruppe E. Etter tre kamper har de tre poeng. Tsjekkia er i ledelsen med 7, foran Albania med 6 og Moldova med 5. Gårsdagens rivaler til de hvit-røde spilte en kamp mer.

Fire andre grupper konkurrerte også denne dagen. Et historisk øyeblikk skjedde i gruppe J-oppgjøret mellom Island og Portugal i Reykjavik, som gjestene vant 1-0. Vinnernes kaptein Ronaldo, som scoret det eneste målet i det 89. minutt, ble den første spilleren i historien som hadde 200 landskamper for landet sitt. Han debuterte for snart 20 år siden. Den berømte «CR7» har også verdensrekorden i fotball for antall mål scoret for landslaget – 123.

Portugal dominerer denne gruppen. Etter fire runder har han en poengsum og målforskjell på 14:0. Slovakia er nummer to med ti poeng, tredje er Luxembourg, som overraskende vant 2-0 borte mot Bosnia-Hercegovina og har syv poeng.

Ronaldo spilte for det portugisiske landslaget for 200. gang. (Foto: Getty Images)

I gruppe F er det Østerrike som setter farten, og slo Sverige 2-0 for å ta 10 poeng. Belgia er på sporet – «Red Devils» samlet syv kamper etter å ha slått Estland 3-0, men spilte en kamp mindre enn lederne.

I gruppe G, derimot, mistet Serbia ledelsen, og spilte uventet bare 1-1 med det dårligste Bulgaria til dags dato. Det utnyttet det ungarske landslaget og beseiret Litauen 2-0 i Budapest.

Ungarn og Serbia har sju poeng hver. Tredje er Montenegro med fire, Bulgaria med to og Litauen med én.

Konkurransen i gruppe A er ikke over ennå. Norge beseiret Kypros 3-1, men på grunn av mye regn og dårlig stand på banen i Glasgow ble sammenstøtet mellom Skottland og Georgia avbrutt. I det sjette minuttet førte Callum McGregor vertene foran, så fortsatte ikke kampen på flere titalls minutter.