Home » Polen – Norge. Fengslede polske kvinner foretrakk norske kvinner. Du var heldig. El. VM for kvinner

Etter to kvalifiseringskamper hadde Biało-Czerwony fire poeng etter uavgjort mot Belgia og 1-0 borteseier på armensk side. Den norske elimineringen startet med et sterkt slag og to sikre seire. I åpningen utklasset det skandinaviske laget armenerne 10-0 og scoret tre mål for spillerne fra Kosovo i 16-delsfinalen. Saldoen på 13:0 og seks poeng på kontoen var imponerende.

Polakkene ble ikke skremt av motstanderne og forsvarte seg tappert mot det skandinaviske laget fra kampstart. Małgorzata Messjasz hadde en sjanse til å score de første minuttene, men etter et frispark var hun helt uobservert noen få meter fra det norske målet, men headingen hennes gikk over mål. Nordmennene bør ta ledelsen i det 12. minutt. Keeper Karolina Klabis viste et instinktivt inngrep, og parerte Lisa-Maria Utlands kraftige skudd fra bare noen få meter.

Det norske overtaket var synlig hvert minutt på banen. I det 28. minutt mistet vår representant ballen på midtbanen og Caroline Hansen suste avgårde med et farlig trekk. Barcelona-spilleren møtte Klabis, men Polens landslagsmålvakt var nok en gang uslåelig.

Nina Patalons protégés konsentrerte seg om en kontring. I det 33. minutt skulle polakkene åpne scoringen. Weronika Zawistowska så Martyna Wiankowska strålende i det norske feltet, men Czarny Sosnowiec-spilleren bommet fatalt. Etter perioden med dominans til rivalene på midtbanen, var det nok en offensiv aksent av polakkene i denne kampen.

I de siste sekundene av første del var det fortsatt opprør i det polske målet, men hjemmelaget klarte å holde uavgjort helt til pause.

Etter hvilen fortsatte nordmennene å være det dominerende laget. For hvert minutt som gikk presset de Biało-Czerwony inn i et stadig dypere forsvar. I det 60. minutt ga Hansen en ny advarsel til det polske forsvaret, og scoret like utenfor målet.

Polakkene forsøkte å slå tilbake, men motstanderne kom enda farligere inn i det hvit-røde målet. Nordmennene manglet imidlertid presisjon i avgjørende øyeblikk.

I det 90. minutt ropte skandinavene på straffe etter kamp med Paulina Dudeks hånd, men dommerens fløyte ble stille. De siste minuttene skalv hjertene til fansen samlet på tribunen på Widzew Łódź Stadium etter en Klabis-tabbe, men en av nordmennene avverget ballen over tverrliggeren i en gunstig situasjon.

De polske kvinnene opprettholdt et godt resultat til slutten av kampen og endte etter tre kvalifiseringer på tredjeplass i gruppe F-tabellen ved å score fem poeng.

Polen 0-0 Norge (0-0)

Gule kort: Nikola Karczewska (Polen) – Frida Leonhardsen – Maanum (Norge)