Home » Roland Garros: Hubert Hurkacz har sagt farvel til turneringen. Norsk for sterk

Roland Garros: Hubert Hurkacz har sagt farvel til turneringen. Norsk for sterk

12. seedet Hubert Hurkacz ble eliminert etter å ha slått den norske tennisspilleren Casper Ruud 2:6, 3:6, 6:3, 3:6 i 1/8-finalen i Grand Slam French Open. En polak har aldri gått så langt på et arrangement i Paris. Tidligere var Hurkaczs beste resultat i den franske hovedstaden andre runde.

I den nåværende utgaven startet den 25 år gamle Wrocław-spilleren sin konkurranse på Roland Garros-banene med seire mot Italia – Giulio Zeppierim 7:5, 6:2, 7:5 og Marco Cecchinato 6:1, 6:4. 6:2 Senere beseiret han Belgia David Goffin 7-5 6-2 6-1.

SE OGSÅ: Novak Djokovic støtter beslutningen om ikke å treffe Wimbledon

Han møtte Ruud for første gang i karrieren. Han var ingen favoritt, og ikke bare fordi nordmannen er høyere oppe. Den skandinaviske tennisspilleren føler seg hjemme på grusbaner. Av de åtte ATP-finalene som ble vunnet, fant syv sted på Essen. Hurkacz, derimot, registrerte alle fire triumfene på harde baner.

Før 1/8-finalen var polakken den eneste tennisspilleren i feltet som ikke tapte kampen med pasningen. Denne gangen sviktet imidlertid nettstedet ham. I første sett tok Ruud raskt ledelsen 4-1 og vant kampen noen minutter senere.

Nordmannen spilte ikke bra, bare polakken gjorde mange feil. I det første settet hadde Hurkacz flere avslutningstrekk enn motstanderen (9v7), men hadde også 13 utvungne feil og Ruud bare to.

I det andre settet begynte Hurkacz å spille mer solid, men utbruddet fra den andre kampen ble avgjørende for tapet. Polakken fikk en advarsel om leveringsforsinkelsen og gikk frustrert i samtale med dommeren.

Polakken fikk nervene under kontroll og fortsatte det bedre spillet i den tredje kampen. I kamp seks hadde Ruud et svakere øyeblikk og som et resultat måtte et nytt sett til for å avgjøre vinneren.

Begynnelsen hans ga håp om at Hurkacz ville snu kampen. Han brøt motstanderen, ledet 2-1 og hadde to baller til 3-1. De neste fire poengene gikk imidlertid til nordmannen. Polakken gjorde den ene feilen etter den andre og ble eliminert fra turneringen.

Kampen varte i to timer og 31 minutter. Hurkacz gjorde 39 utvungne feil, Ruud 19. Nordmannen vant 21 av 29 løp med minst ni slag.