Home » Storbritannia truet med elektrisitetsrasjonering. Regjeringen tegner et dystert scenario

Storbritannia truet med elektrisitetsrasjonering. Regjeringen tegner et dystert scenario

by Gunnar Garfors

Til og med Seks millioner britiske hjem kan ha begrenset strøm denne vinteren som et resultat av det russiske angrepet på Ukraina – forutsatt regjeringens verste scenario, annonsert av The Times mandag.

Storbritannia kjøper mindre enn 4 prosent av gassen direkte fra Russland, men er koblet til europeiske markeder.

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Ustabilt drivstoffmarked. «Disse prisene blir hos oss lenger»

I følge det verste tilfellet sitert av The Times, Gassimporten fra Norge, som Storbritannia er avhengig av, kan falle med mer enn halvparten på grunn av økt etterspørsel fra EU.

Selv med halvparten, på grunn av økt etterspørsel, ville den falle Import av flytende naturgass (LNG) brakt inn i Storbritannia av tankskip. Under denne modellen vil heller ikke Storbritannia kjøpe gass fra sammenkoblinger i Nederland og Belgia, da begge landene selv sliter med overbelastning.

På grunn av mangelen vil Storbritannia ha det tidlig neste år Gjennomføre beredskapsplaner for å stenge gasskraftverk, og store industrianlegg som bruker gass vil måtte slutte å bruke den.

rasjonering av elektrisitet

Å stenge anlegget ville resultere i en strømmangel, som ville tvinge regjeringen til å rasjonere. Strømmen vil bli brutt på hverdager i morgenrushet, mellom 07.00 og 10.00 og om kvelden mellom 16.00 og 21.00. På den annen side vil den innenlandske gassforsyningen forbli uendret.

Ifølge The Times har tjenestemenn utviklet en enda mer uhyggelig strategi for saken Russland har fullstendig stanset gassforsyningen til EU. Ifølge dem kan blackouts starte i desember og vare i tre måneder, både på ukedager og i helgene.

Avisen melder også at i forbindelse med disse planene økonomiminister Kwasi Kwarteng oppfordret operatørene av landets tre siste kullkraftverk – ved Drax, Ratcliffe og West Burton – om ikke å stenge dem i september.

Kilde:

MOS

You may also like

Leave a Comment