Home » Arak: Mindre overføring over NS1 vil øke konkurransen i gassmarkedet

Arak: Mindre overføring over NS1 vil øke konkurransen i gassmarkedet

by Gabriel Scott

– Russerne gjør det umulig å fylle Vest-Europas gassreserver til minst 80 prosent, sa Piotr Arak, direktør for det polske økonomiske instituttet, som var gjest i RMF FMs lunsjforedrag. Dette betyr, som Krzysztof Berendas gjest påpekte, at Polen må konkurrere om gasskontrakter.

RMF FMs lunsjintervjuvert Piotr Arak spurte om Polen burde være bekymret for Russlands reduksjon i gasstransport til Vest-Europa via Nord Stream 1.

Delvis ja, fordi russerne hindrer gassreservene i Vest-Europa i å være minst 80 prosent fulle. Dette betyr at alle kontrakter utført av Baltic Pipe eller Polish Gas Terminal de vil da konkurrere med traktater som nordmenn har med Tyskland, Frankrike eller andre landsom ikke har sikrede reserver sa eksperten.

Krzysztof Berenda spurte direktøren for PIE om betydelige prisøkninger kunne unngås.

Hvis ja, det vil være et administrativt vedtak fra Energitilsynet sa eksperten. Han la til: «Problemet er ikke at selskaper trenger å kjøpe gass til den prisen som for øyeblikket er i markedet, det er at de trenger å ha eiendeler som lar dem handle med en slik potensiell volatilitet av den prisen i de kommende månedene for å kjøpe .»

Alternativet er at selskaper rekapitaliseres slik at de kan holde prisøkningene på et lavere nivå – sa Piotr Arak.

Fredag ​​29. juli vil Statistisk sentralbyrå offentliggjøre inflasjonsdata i Polen for juli i år. Hva kan du forvente? Det satte Piotr Arak i The Noon Conversation på RMF FM pris på Inflasjonen den siste måneden kan variere fra 15,4 til 15,5 prosent., som betyr at den vil være nær juni-verdien.

Direktøren for det polske økonomiske instituttet sa at noen banker og analytikere mener at inflasjonstoppen allerede er bak oss. Jeg ville ikke vært en slik optimist. Analyseteamet mitt spår at det vil være 16,5 prosent. og toppen heller i august – sa økonomen.

Hvilke økonomiske konsekvenser kan helligdager ha? Dette er en risiko for banksektoren. (…) Og i forbindelse med helligdager Banker kan øke kostnadene for visse tjenester for å dekke eventuelle tap. Men de kan heller ikke overdrive det fordi over tid vil noen kunder begynne å trekke seg fra disse tjenestene sa Arak.

Den polske økonomien avtar definitivt – sa gjesten til Krzysztof Berendy. Ifølge hans prognoser vil den økonomiske veksten være på 4,5 prosent innen utgangen av året. Begynnelsen av neste år blir vanskelig. Veksten kan være anemisk, opptil 1,5-2 %. sa han og la til, til tross for alt det er ikke en lavkonjunktur.

Belka-skatten vil bli avskaffet? Dens skaper er imot det

You may also like

Leave a Comment