«I dag er en historisk dag. Gasstransport gjennom #BalticPipe-gassrørledningen har startet,» kunngjorde Gaz-System på Twitter.
«#BalticPipe-rørledningen sender allerede gass til Polen,» la Baltic Pipe Project til på Twitter.
Åpning av Baltic Pipe
PGNiG vil foreløpig være den eneste brukeren av Baltic Pipe-systemet. Selskapet kjøpte det meste av gassrørledningens transportkapasitet, som til slutt forventes å utgjøre 10 millioner kubikkmeter. årlig. PGNiG vil importere gass fra egen produksjon på norsk sokkel og gass kjøpt fra andre produsenter.
Resten av artikkelen under videoen
Se også: Baltic Pipe starter. Steinhoff: Jeg gratulerer regjeringen, Polen har gjort alt for å isolere seg fra Russland
Gassen strømmer gjennom Baltic Pipe
Gassrørledningen er en felles investering av gassoverføringsnettoperatører fra Polen og Danmark – Gaz-System og Energinet. Gaz-System eier og driver delen som begynner på kysten av den danske øya Zeeland og går langs bunnen av Østersjøen til Polen.
Bygging av Baltic Pipe
Byggearbeidene ble fullført i 2022, med unntak av to seksjoner i Danmark, hvor arbeidet ble innstilt i flere måneder i 2021 på grunn av tilbakekall av miljøtillatelser. Derfor bør systemet kun brukes med delvis kapasitet de første månedene. Tomasz Stępień, president for Gaz-System, anslo under den offisielle åpningen at gassstrømmen vil øke til 200 000 fra lørdag. kubikkmeter i timen med en nominell kapasitet på over 1 million kubikkmeter. i en time.
Ifølge siste informasjon fra Energinet skal byggingen av disse strekningene være ferdigstilt i oktober og testet i november. Energinet forventer at Baltic Pipe-systemet når full kapasitet innen utgangen av november. De første dagene av drift vil imidlertid ikke rørledningen frakte gass fra norsk sokkel til Polen. Ifølge Energinet er ikke alle tester av den utvidede Nybroterminalen, som skal motta gass fra norske forekomster, gjennomført per 1. oktober. Forsinkelsen er omtrent en uke. Derfor pumpes dansk gass til Polen foreløpig.
Vurder kvaliteten på varen vår:
Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.
Kilde:
«Amatørkaffenerd. Lidenskapelig talsmann for øl. Tenker. Hardcore nettjunkie. Unapologetisk leser.»