Ifølge en undersøkelse fra forskningssenteret Sentio inngang Norge til EU støtter for tiden 20,2 prosent. 70 prosent av de spurte er imot, 9,8 prosent er usikre. Da nordmenn stemte i november 1994 folkeavstemning47,8 % av de spurte som ønsker å bli med i EU sammen med Sverige, Finland og Østerrike var for medlemskap og 52,2 % var imot.
– motvilje mot Tiltredelse til unionen den er sterk og holdbar. Tanken på at vi skulle gi opp Norge for Europas forente stater er helt uakseptabelt for 90 prosent. innbyggere – Heming Olaussen, leder av bevegelsen «Nei til EU» («Nei til EU»), kommenterte resultatene fra undersøkelsen. Etter hans mening er det tvilsomt at en ny avstemning noen gang vil finne sted. Den første folkeavstemningen i Norge fant sted i 1972 og resultatene var lik resultatene fra 1994.
Norge gjennom medlemskap i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet er underlagt en frihandelsavtale med EU og deltar i en rekke EU-initiativer (inkludert Schengen-avtalen og Europol). Ifølge integreringstilhengere er Norge nå et de facto EU-medlem med mange forpliktelser, men uten stemmerett. Motstanderne hevder at dagens regulering er tilstrekkelig og at å bli med i EU vil være en fare nasjonalitet land, og til slutt – de siste ti årene har vist at Norge kan klare seg perfekt alene. Takk til de i Nordsjøen oljeforekomster og gass Jord det ble det rikeste landet i Europa. BNP per innbygger, tatt i betraktning kjøpekraftsparitet, er nesten 170 %. EU-gjennomsnittet.
Gjenopptakelse Debatter om EU-tilslutning det er fullt mulig. Selv om de to største partiene i Stortinget (Ap og Høyre) støtter det, diskuteres ikke EU-spørsmålet i det hele tatt på grunn av vanskeligheten med å danne en stabil regjeringskoalisjon da den er for splittende. Videre er selv flertallet av tilhengere av pro-europeiske partier mot EU-medlemskap.
«Internettjunkie. Sertifisert problemløser. Uunnskyldende nettnerd. Total kaffespesialist. Faller mye ned. Lidenskapelig twitterekspert. Generell baconelsker.»