Home » Har du mottatt resultatet av selvangivelsen? Sjekk hvordan du kan tyde det

Har du mottatt resultatet av selvangivelsen? Sjekk hvordan du kan tyde det

by Catherine Monroe

De viktigste og mest vanlige punktene i Skatteoppgjør er beskrevet ovenfor. Skatteregnskap er imidlertid en veldig individuell sak og kan føre til tilleggspoeng. En av disse uvanlige konklusjonene er: Finnmark spørsmål – fradrag for personer bosatt i Finnmark og Nord-Troms fylke. Denne lettelsen er en slags kompensasjon for innbyggerne i det fjerne nord for ugunstige klimatiske forhold. Skattekontoret innvilger automatisk fradraget. I 2016 var avskrivningsbeløpet 15.500 kroner.

En annen uvanlig situasjon som kan oppstå er: Fritak for å betale trygdeavgift i Norge. Det hender at polske selskaper sender ansatte til utlandet, men betaler de nødvendige bidragene i landet der selskapet er basert, dvs. i Polen. I en slik situasjon vil verdien av de tilbakeholdte forsikringspremiene i Norge tilbakeføres skattyter.

Dersom kontoret ikke har opplysninger om at bidrag betales utenfor Norge, må det bes om retting. Dokumentet som gir rett til å trekke Trygdeavgiften er A1 trykk.

Husk at det er skattebetaleren som må sørge for nøyaktigheten av faktureringen. Finner du feil er dette nødvendig Rettelse av selvangivelsen din. Fra i år er det mulig å gjøre endringer i fjorårets uttalelser. Skattejustering skal bare sendes inn dersom kontoret har sendt brev med beskjed om at kopiene ikke kan gis eller at kontoret krever tilleggsopplysninger for å vurdere kvalifikasjonen til å innvilge kopiene. I en slik situasjon kreves det vanligvis en skriftlig faktaerklæring. Etter å ha mottatt informasjon om behovet for å betale den utestående skatten, må du foreta betalingen. Selv om forliksresultatet blir påklaget, bør du først svare på vedtaket fra Skatteoppgjør-kontoret. Etter gjennomgang av rettelsen foretar kontoret justeringer og refunderer skattyter for eventuelt overskytende. Dersom fristen ikke overholdes, påløper det tvangsrenter for hver forsinkelsesdag.

Artikkelen er laget i samarbeid med Multinor.

You may also like

Leave a Comment