Home » Selvbetjent fruktbutikk i Gdynia

Selvbetjent fruktbutikk i Gdynia

by Connie Nielsen

På grensen Orłowo og Mały Kacek Det er en fruktbutikk, men ikke hvilken som helst fruktbutikk, men en selvbetjent butikk. Her kan vi blant annet kjøpe: bringebær, bjørnebær, syltetøy og fersk fruktjuice. Vi legger det belastede beløpet i en boks eller sender det via Blik. Dette er ideen til Daniel Wojtyński og hans barn Nadia og Nikodem, eiere av hagegården «Malinogród» i Gdynia.

Selvbetjente butikker er ikke uvanlig i utlandet. I Norge, Sverige eller Sveits er steder hvor vi kan kjøpe mat uten selger svært populære. Situasjonen er annerledes i Polen, hvor selvbetjente butikker så vidt har begynt. Hovedsakelig fordi vi mangler tillit til ærligheten til våre landsmenn.

Eieren av hagegården «Malinogród» gir seg imidlertid ikke for klisjeer. Herr Daniels gård er blant annet kjent i Gdynia. fra bringebærplukkingsaktivitetene i juli.

Les også: Plukk dine egne bringebær direkte fra bushen. Kurv for 3,5 PLN

Pappa så ideen i Skandinavia

Som gårdeierens datter påpeker: Nadia – Faren din så ideen om en selvbetjent butikk i utlandet.

– I løpet av sesongen jobber vi fra kl Nadia og legger til: – Over tid utviklet det hele seg til en detaljhandel. Jeg tror det var utløseren for opprøret Punkt Selvbetjening var min fars reise gjennom de skandinaviske landene. Slike virksomheter er ikke noe uvanlig der.

Bringebær, bjørnebær, blåbær og fersk juice

Ideen om å åpne en selvbetjent butikk oppsto i år, og selve punktet dukket opp på ul. Spółdzielcza 19Kart i Gdynia i begynnelsen av juli. Selvbetjeningsmarkedet har to kjøleskap hvor kundene kan finne blant annet: bringebær, blåbær, syltetøy og fersk fruktjuice.

– Betaling skjer med Blik eller kontant. Vi kan ta produktet etter eget valg og sette inn det debiterte beløpet i kassa (boks) eller gjøre en Blik-overføring – sier Nadia.

Stor tillit til mennesker, men det skjer også ubehagelige situasjoner

Å åpne en selvbetjent butikk innebærer alltid risiko. Dessverre, på mindre enn tre måneder siden butikken åpnet, har det allerede skjedd flere ubehagelige hendelser.

– Når det gjelder tyverier har vi dessverre opplevd fire hendelser der penger ble stjålet fra bokser eller mat. Derfor bestemte vi oss for å installere overvåking. Men det er ikke poenget. Vi stoler på folk og vi tror at vi som samfunn etter hvert vil venne oss til slike punkter og det vil bli færre tyverier – avslutter Nadia.

Selvbetjent butikk uten kasserer
(15 meninger)

Gdynia Spółdzielcza 19 Malinogród hagegård. Tester en selvbetjent butikk uten kasserer. Det er en ærlighet – du tar varene og betaler i esken.

Virkelig flott ting

Gdynia Spółdzielcza 19 Malinogród hagegård. Tester en selvbetjent butikk uten kasserer. Det er en ærlighet – du tar varene og betaler i esken.

Virkelig flott ting

You may also like

Leave a Comment