Home » «Putins spion» er død. Han ble funnet utenfor kysten av Norge

«Putins spion» er død. Han ble funnet utenfor kysten av Norge

by Connie Nielsen

Hvalen som sies å være «Putins hemmelige våpen» har dødd

Det døde pattedyret som fløt i vannet ble lørdag funnet i Risavikabukta av en lokal far og sønn som fisket, melder NRK. En arktisk hvithval ble kjent i 2019 da den nærmet seg fiskere i Norskehavet iført en spesiell sele med kamerafester med den engelske inskripsjonen «Equipment of St. St. Petersburg». Dette vakte mistanker om at han kan ha blitt opplært til spionasjeoppgaver av den russiske marinen.

Nordmennene ga tilnavnet det 4,2 meter høye og 1225 kilo tunge sjøpattedyret Hvaldimir, en kombinasjon av det norske «hval», som betyr hval, og navnet på den russiske diktatoren Vladimir Putin. Lager Utenrikspolitikk antydet i 2023 at Hvaldimir kunne være «Putins hemmelige våpen.» Avisen husket at Russland, i likhet med USA og andre land, har trent sjøpattedyr til militære oppgaver i årevis.

– Vi fant dessverre Hvaldimir flytende i vannet. Han døde, men dødsårsaken er foreløpig ukjent, sier marinbiolog Sebastian Strand til NRK. Han bemerket at hvalens kropp ikke hadde noen synlige skader. Strand, som hadde fulgt Hvaldimirs eventyr i tre år på vegne av den ideelle organisasjonen Marine Mind, innrømmet at han var sjokkert over dyrets plutselige død. – Det var en ung, frisk mann. «Jeg håper hans død ikke har noe med menneskelig aktivitet å gjøre,» innrømmet han.

– Det er helt forferdelig. Fredag ​​var han tilsynelatende i god behold. Så vi må finne ut hva som kan ha skjedd her, sa forskeren. De siste årene har den utadvendte og folkeinteresserte Hvaldimir blitt sett i norske kystbyer. – Observasjoner viser at hvalen kom til Norge fra Russland, hvor den ble holdt i fangenskap, melder NRK. Norske medier spekulerte i at det kan ha vært et terapidyr i Russland.

Kilde: Radio ZET/PAP

Har du observert noe uventet? Har du et tema vi bør ta opp?

Meld fra om sak via Den røde telefonen fra Radio ZET

You may also like

Leave a Comment