Home » EU og Norge bør ikke la russiske skip komme inn i havnene deres

EU og Norge bør ikke la russiske skip komme inn i havnene deres

by Catherine Monroe

Norge og EU bør stenge havnene sine for russiske skip – og holde dem stengt mens Den russiske føderasjonen fortsetter å blokkere Ukrainas havner. Dette vil sikre frihet og sikkerhet for navigering i verden, sa Zelensky.

Ukrainas president Volodymyr Zelensky skal ha kommet med en slik uttalelse til det norske parlamentet Reuters. Samtidig understreket han at sanksjonene mot Russland bør skjerpes fordi jo sterkere restriksjonene er, «jo raskere». [na Ukrainie] Fred vil komme.»

«EU og forhåpentligvis Norge må forby russiske skip å bruke europeiske havner så lenge de sperrer havnene våre. Så lenge Russland blokkerer havnene våre, har de ingen rett til å bruke alle havnene i den frie verden. Jeg understreker: dette er ikke et spørsmål om penger, det er et spørsmål om frihet og navigasjonssikkerhet i verden, sa den ukrainske presidenten.

Samtidig påpekte han at Norge, som Europas nest største gassleverandør, kunne «gi et avgjørende bidrag til Europas energisikkerhet» ved å sikre Europas forsyning av nødvendige drivstoffmengder. EU og Ukraina.

«Vi har allerede startet en dialog om å levere rundt 5 milliarder m3 gass til Ukraina for neste fyringssesong. Jeg håper at dette vil bli grunnlaget for vårt langsiktige samarbeid på dette området, understreket Zelensky.

Den russiske presidentens talsmann Dmitrij Peskov sa at hvis EU nekter å betale for bensin i rubler, vil den stå uten blått drivstoff. Samtidig nekter europeiske selskaper å kjøpe rubler for kjøp av energiråvarer.

You may also like

Leave a Comment