Home » Østerrike viste Norge sin plass i køen. Erling Braut Haaland med kompani revet [WIDEO]

Østerrike lot nordmennene være i tvil og beseiret motstanderne 5-1 i Nations League-hjemmekampen.

Erling Braut Haaland og Co startet konkurransen i divisjon B i Nations League med en tjuvstart i form av en målløs uavgjort borte mot Kasakhstan. De vant deretter to viktige hjemmeseire over Østerrike og Slovenia, noe som gjorde dem til favoritter til å gå inn i Europas elite.

For å bekrefte denne statusen måtte Norge score i andre etappe mot vinnerne våre fra gruppespillet i EM. Han forsøkte raskt å fraråde motstanderne sine fra å implementere denne planen ved å ta ledelsen etter et skudd fra Marko Arnautovic.

Gjestene ga seg ikke etter dette nederlaget og Alexander Sørloth utlignet like før pause, noe som kunne ha satt i gang en interessant kamp i andre omgang.

Dette var imidlertid kun sikret av vertene, som tydelig tok initiativet til det som skjedde på banen og raskt tok vekk eventuelle illusjoner om et gunstig resultat for Norge.

Først tok Arnautović ledelsen igjen. Så ble de gradvis økt av Philipp Lienhart, Stefan Posch og Michael Gregoritsch, som satte ballen i nettet og brakte stillingen til 5:1.

På denne måten viste Østerrike Norge sin plass i serien og har sju poeng sammen med Slovenia etter fire kampserier.

På grunn av regelendringen er det kun gruppevinneren som rykker opp direkte til en høyere liga. Andrelaget spiller i opprykkssluttspillet og tredjelaget spiller i nedrykkssluttspillet. Det siste laget som faller rett ned i det lavere nivået er sannsynligvis Kasakhstan, som må ta to seire i november for å beholde en sjanse til å bli i divisjon B.