Home » Tildeling av lisens for et nytt flyselskap registrert i Latvia

Tildeling av lisens for et nytt flyselskap registrert i Latvia

by Thure Lindhardt

Den 5. november utstedte Samferdselsdepartementet en luftfartslisens til en ny flyoperatør JSC «Union Aviation». Selskapet opererer globalt innen kommersiell luftfart, men har valgt Latvia som base.

Innholdet fortsetter etter visning

reklame

«Dette er en viktig begivenhet for den latviske luftfartsindustrien ettersom vi gir flyoperatøren en lisens etter fem års pause. Til tross for de store utfordringene pandemien utgjør, fortsetter industrien å utvikle seg etter hvert som et selskap går inn i en ny forretningsnisje. Dette vil styrke Latvias konkurranseevne i de baltiske statene og vil gi et positivt bidrag til landets økonomiske utvikling – nye kvalifiserte arbeidsplasser vil bli skapt og virksomheter med høy merverdi vil bli styrket, sa transportminister Tālis Linkaits.

Luftfartslisensen utstedt av JSC «Union Aviation» gjør det mulig for selskapet å drive kommersielle flyvninger over hele verden. Selskapet har i dag to Embraer EMB-135BJ-fly i flåten, men på grunn av økende etterspørsel etter forretningsflyvninger er det planer om å utvide flyflåten i årene som kommer.

Grunnleggerne av JSC «Union Aviation» er SIA «Amber Jet Group», «Taurus Jet» og SIA «Mono», som allerede har mange års erfaring innen luftfart og finanssektoren. Erfaringene så langt omfatter områder som bistand ved kjøp og salg av fly, drift og vedlikehold av fly og yting av andre tjenester i forbindelse med tilbud av forretningsflyging. Selskapet planlegger å utvide disse områdene og ser på et team av kvalifiserte personer som skal jobbe i Riga som en vesentlig forutsetning for vekst.

Det er for tiden fem flyoperatører lisensiert i Latvia: JSC «Air Baltic Corporation»; SIA SmartLynx Airlines; AS «Raf Avia»; SIA «GM Helicopters» og AS «Union Aviation».

You may also like

Leave a Comment