En bot på 65 millioner. Den norske kronen (6,3 millioner euro) er den største som noen gang er delt ut her i landet i en slik sak.
– Vi har kommet til at Grindr ulovlig har delt brukerdata med tredjeparter for reklameformål, sier Tobias Judin, leder for internasjonal avdeling i Datatilsynet.
Grindr, som skaperne hevder som «verdens største sosiale nettverksapp for homofile, bifile, transpersoner og skeive mennesker,» har blitt anklaget for å dele brukernes GPS-koordinater med noen av profildataene deres, som alder eller kjønn, og faktum at de bruker Grindr generelt.
I følge databeskyttelsesmyndigheten ble brukere ikke tydelig informert om slik praksis og deres uttrykkelige samtykke ble ikke innhentet, i strid med EUs generelle databeskyttelsesforordning, som trådte i kraft i 2018.
«Vi mener at data som viser at et individ er en bruker av Grindr er en utvetydig indikasjon på at en slik person tilhører en seksuell minoritet,» sa tjenesten.
I januar varslet tjenesten at Grindr ble truet med 100 millioner. bra, men ga selskapet frist til 15. februar med å uttale seg.
Grindr hevdet at bruddene ble begått før april 2020, da appen endret bruksreglene.
Selskapet kan klage på tjenestens vedtak om forelegget innen tre uker.
Det er ikke tillatt å publisere, sitere eller på annen måte reprodusere informasjonen til BNS nyhetsbyrå i massemedier og på Internett uten skriftlig samtykke fra UAB BNS.
«Guru for sosiale medier. Sertifisert alkoholelsker. Ond musikkfanatiker. Internett-evangelist.»