Home » Russland reagerer på Vesten. Putin utstedte et dekret mot «fiendeland»

Russland reagerer på Vesten. Putin utstedte et dekret mot «fiendeland»

by Catherine Monroe

Den russiske føderasjonens president undertegnet et dekret rettet mot å angripe stater som ble ansett som «fiendtlige» av Kreml.



Vladimir Putin, Russlands president


© Wikimedia Commons
Vladimir Putin, Russlands president

Putin signerte et visumdekret som sies å være et svar på sanksjoner pålagt Russland av europeiske land etter aggresjon fra russiske tropper mot Ukraina. Den russiske presidenten tok avgjørelsen «på grunn av behovet for å iverksette hastetiltak som svar på EUs fiendtlige handlinger».

I henhold til de nye reglene har Russland suspendert visse klausuler i avtaler om visumforenkling med EU, Norge, Danmark, Island, Sveits og Liechtenstein. Sanksjonene sies å omfatte medlemmer av offisielle delegasjoner fra EU-land, journalister og til og med noen diplomater. Som Kreml hevder, er «Visa-gjengjeldelse» et svar på fiendtlige handlinger fra europeiske land.

Putin instruerte utenriksdepartementet om å informere de relevante diplomatiske stasjonene til landene som er berørt av det nye regelverket og å utarbeide en liste over personer som vil få forbud mot å komme inn i Russland og som – som det står i dokumentet – «uvennlige handlinger» begår «.

Vestlige sanksjoner

Økonomiske sanksjoner ble pålagt Russland etter angrepet på Ukraina. Nøkkelpersoner i den russiske regjeringen, inkludert president Vladimir Putin, har også blitt personlig utestengt.

Imidlertid, som det viser seg EU-kommisjonen har besluttet å lempe på sanksjonene mot Russland. I helgen diskuterte EUs medlemsland nok en pakke med sanksjoner. Polen legger ikke skjul på sin skuffelse over det endelige resultatet av disse forhandlingene.

For eksempel ønsker Brussel å forby eksport av flydrivstoff til Russland, men problemet er at Russland ikke importerer det fra EU. Det er derfor en tom gest ment å vise unionens passivitet.

EU-kommisjonen ønsker for eksempel å utelukke russiske selskaper fra anbud, men samtidig gjøre et unntak for samarbeid innen atom- og romenergi. – Den foreslår også ytterligere sanksjoner som forbyr import av tømmer, fisk og sjøprodukter, men i en situasjon der Russland fortsetter sin aggresjon mot Ukraina og sivile fortsatt dør, er slike poster ubetydelige – legger EU-diplomaten til i et intervju med polsk. Pressebyrå.

Ledere for MEiN: 161 000 ukrainske barn i polske skoler

Stor spenning på børsen etter Elon Musks «overraskende» grep. Det handler om Twitter

En kjenner av tyskerne: De er fanget i en felle de har satt seg

You may also like

Leave a Comment