Konge og statsminister Norge De reiser med rute- eller charterfly da Norge ikke har statsfly på grunn av høye vedlikeholdskostnader for skattebetaleren.
_ – Kongen av Norge bruker hovedsakelig kommersielle fly under sine offisielle og private utenlandsbesøk. Under besøket i Polen (9. til 11. mai) kommer kongen med et charterfly, sa Sven Gj, talsmann for det kongelige hoff i Oslo. Gjeruldsen.
Selv med charterfly er det regelen at de medfølgende – forretningsfolk og journalister – betaler for sine egne reisekostnader.
Debatten om norske statsfly har pågått i over 20 år, og hver gang har politiske partier kommet frem til at kjøp og vedlikehold av fly av denne typen vil utgjøre en for stor belastning for den norske skattebetaleren.
Før hver av sine reiser melder den norske statsministeren inn behovet for fly eller billett til sitt kontor, som avgjør om reisen skal gjennomføres i henhold til spesielle, restriktive myndighetsbestemmelser.
_ – Regjeringen har en avtale med et dansk selskap som den leier fly av for statsministeren og regjeringsmedlemmer. Det grunnleggende elementet når man vurderer en søknad om å leie et fly er effektiv bruk av tid og evnen til å arbeide om bord. Statsministeren reiser også med rutefly, hovedsakelig interkontinentale flyvninger, opplyser den norske statsministerens kontor.
Når du reiser med rutefly, oppstår uventede situasjoner. I 1999 bestemte Harald V. og Sonja seg i siste liten for å gå ski-VM i Ramsau, Tyskland. Det viste seg at det ikke var flere ledige billetter for rutefly og de eneste to ledige setene, i to forskjellige deler av flyet og kun på økonomiklasse, var på et fan-charteret fly. Kongen og dronningen, som betalte flyet deres med private penger, brukte flyet til å snakke med passasjerer og diskutere sport.
Vurder kvaliteten på varen vår:
Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.
Kilde:
«Uhelbredelig matforkjemper. Utforsker. Vennlig popkulturelsker. Stolt ølmaven. Ivrig arrangør. Sertifisert musikknerd.»