Home » El. VM 2018: to opprykk. Norge overgikk Polens resultat

El. VM 2018: to opprykk. Norge overgikk Polens resultat

Reuters / Alberto Lingria / Gleden til de norske landslagsspillerne

Sebastian Szczytkowski

Det tyske og engelske landslaget er sikre på å delta i VM i Russland. Norge scoret åtte mål fra San Marino. Robert Mak fikk to gule kort i løpet av seks minutter.

Med unntak av nederlaget i Nord-Irland, steg tyskerne i hvert resultat. Trener Joachim Löw bestemte seg for en offensiv formasjon for å kunne feire suksess med spillerne sine etter seieren. Sebastian Rudy trengte bare to minutter for å sette verdensmesteren i ledelsen. Vi måtte vente litt til på Sandro Wagners andre scoring. Da stillingen var 2-0 hadde det tyske laget scoret to-tre sikkerhetsmål. Hun kunne ikke kaste bort en slik fordel. Hun vant 3-1 og avanserte.

Bare tredjeplass i gruppe C ble spilt mellom aserbajdsjanerne og Tsjekkia. De tomme tribunene hjalp ikke lagene med å mobilisere til et skue. Våre sørlige naboer ledet kampen, de var også foran i skudd, men i skudd på mål ble det uavgjort. Tsjekkernes jevne spill førte til ledelsen i det 35. minutt, med Jan Kopic som scoret sitt andre landskampsmål.

Den misfornøyde aserbajdsjaneren svarte med et mål fra straffemerket og tsjekkerne var bekymret. Antonin Barak tok unødvendig ledelsen igjen i det 66. minutt. Seieren i Baku tillot Karel Jarolims lag å gå forbi sine underlegne motstandere på tabellen.

I siste kamp i gruppe C beseiret det norske landslaget San Marino 8-0. Askepott gjorde ikke bare oppgaven vanskelig for skandinavene, hun gjorde det til og med lettere fordi hun scoret det første målet selv.

SE VIDEOEN Journalister fra WP SportoweFakty etter Polens seier mot Armenia: Vi dikterer forholdene og er best

Harry Kane scoret det første skuddet på mål i kampen mellom England og Slovenia. Etter en imponerende prestasjon i Champions League forventet partnerne ytterligere mål fra Tottenham Hotspur-spissen på landslaget. Hele laget spilte imidlertid for sakte og for tydelig, og etter 90 minutter var resultatet målløst. Det var ikke før på overtid at Kane fant veien til det slovenske målet og engelskmennene kunne feire opprykk med et smil om munnen.

Bak det engelske laget slet det skotske landslaget med å slå Slovakia 1-0 etter å ha spilt uten en eneste spiller i over en time. Robert Mak fikk to gule kort i løpet av seks minutter. Det svekkede laget kollapset først i det 89. minutt. Malta tok sitt første poeng i kvalifiseringsrunden med uavgjort 1-1 mot det litauiske landslaget, som har spillere kjent fra Lotto Ekstraklasa.

Polakkene har løst sin oppgave i Jerevan. Etter 25 minutter ledet Adam Nawałkas lag Armenia 3-0 takket være Kamil Grosickis scoring og Robert Lewandowskis bransje. Situasjonen var under kontroll og vertens scoring fra corner endret ingenting. Kaptein Lewandowski ble toppscorer i historien til det polske landslaget. Etter pause tok FC Bayern München-spissen også ledelsen på listen over kvalifiserte målscorere. «Lewy» scoret hattrick og Rafał Wolski sørget for 6-1.

På vei tilbake fra Armenia til Polen ventet Adam Nawałkas spillere på resultatet av kampen mellom Montenegro og Danmark. Uavgjort betydde at polakkene skulle rykke opp torsdag. Drømmen gikk ikke i oppfyllelse. Laget fra Østersjøen vant 1-0, og utvidet håpet om å komme til Russland uten sluttspill. I siste runde vil han regne med at montenegrinerne vinner i Warszawa. Det møter selveste Romania, som slo Kasakhstan 3-1.