LGP. Prolog i stedet for kvalifisering i Wisła

Opprinnelig skulle kvalifiseringen til Summer Grand Prix i skihopp i Wisła foregå lørdag på fredag. Imidlertid reiste bare 47 deltakere til Polen og kvalifisering var ikke nødvendig. Derfor planla arrangørene en prolog. Det var åtte polakker på startlisten. Det manglet blant annet
Klemens Murańka, som bestemte seg for å avslutte karrieren.

LGP i Wisla. Stoch den beste polakken i prologen

Kamil Stoch presterte best i det hvit-røde laget og tok 6. plass etter å ha landet på 128 meter. Ytterligere to representanter for vertene var blant de ti beste: Paweł Wąsek (åttende) og Jakub Wolny (tiende). Dawid Kubacki tok 12. plass, Aleksander Zniszczoł 14. plass, Maciej Kot 15. plass, Kacper Juroszek 31. plass og Adam Niżnik 41. plass.
Piotr Żyła, som var i ferd med å komme seg etter en skade, var ikke med på laget. Vinneren ble nordmannen Johann Andre Forfang (129,5 m).

Den første serien av konkurransen på lørdag er planlagt å begynne kl. 15.00. På søndag er det også planlagt en annen individuell konkurranse av Summer GP på Adam Małysza-anlegget med samme navn.

Årets LGP-syklus på syntetiske matter for menn vil bestå av 10 konkurranser. De to første kampene fant sted i Courchevel 13. og 14. august. I begge tilfeller vant østerrikeren Stefan Kraft. To konkurranser vil finne sted denne helgen i Wisła, deretter 21. og 22. september i Rasnov, Romania, en uke senere i Hinzenbach, Østerrike, og finalen er planlagt til 5.-6. september. oktober i Klingenthal, Tyskland (en av konkurransene vil det være en mixed double).