Home » For første gang i historien kommer ikke det latviske kvinnelaget i innebandy med blant de åtte beste i verdenscupen

by Thure Lindhardt

Latvia slapp inn Norge 6:9 (1:5, 2:3, 3:1) i kampen om en plass i kvartfinalen og vil fortsette å kjempe om niendeplassen.

Latvia startet kampen med å erobre det norske målet i det 25. sekundet. Anna Ankudinova scoret med straffe.

Det norske laget scoret de neste sju målene i kampen, og kom til 7-1 i det 23. minutt.

På 26 sekunder satte Karen Farnnes og Emma Lunde inn 2-1 på 26 sekunder, Lunde og Farnnes 7-1 med 28 mål i starten av andre periode.

Marta Lība Zameca fikk tilbake et mål fra Zane Ziedone etter 24 minutter, men Jūlija Rozīte scoret 3:7 etter Simonas Grāpēnas.

Nordmennene nådde 8:3 i det 28. minutt, men i begynnelsen av siste tredjedel gikk det latviske landslaget til offensiven, som hadde gått over til kampen på to skift.

28 sekunder ut i det tredje scoret Ankudinova sitt andre mål fra Grapenas pasning, i det 46. minutt passerte Samanta Bērziņa fra Rozītes, men etter 56 sekunder scoret Grāpēna 6-8 etter pasning fra Rozītes.

Kunne ikke spille. Nordmennene hentet seg inn igjen i andre omgang og kun Elīna Jeiges fantastiske scoring i mål etter de norske innkastene tillot ikke nordmennene å utvide ledelsen før i det 57. minutt, da Marie Gunnersen satte inn det siste målet – 9:6 til Norge.

Torsdag spiller latviske innebandyspillere første kamp i kampen om 9-12. Plass.

Det har allerede blitt rapportert at det latviske landslaget i innebandy søndag slapp inn i gruppen av de sterkeste lagene med resultatet 4-6 mot det polske landslaget, mandag overga seg 0:13 foran Sveits, men avsluttet tirsdag med 0 : 8 den tsjekkiske overlegenhet.

I gruppe A fikk Tsjekkia seks poeng, fire – sveitsiske, to – polske innebandyspillere, men Latvia ble værende.

Norge beseiret det russiske nasjonale innebandyforbundet (NFFR) 7-3 i andre sesong av gruppe D, beseiret Estland 11-1 og beseiret Singapore 4-2.

I gruppe D fikk Norge seks poeng, NFFR-laget tre poeng, Estland to poeng og Singapore ett poeng.

Eierne av de to første plassene i de sterkeste gruppene A og B tok seg rett til kvartfinalen (Tsjekkia, Sveits, Sverige, Finland), men eierne av tredje- og fjerdeplassen må møte de to sterkeste lagene i hver gruppe på andreplass.

Latviske innebandyspillere vant sin første seier i VM over Norge i 2013, 4-3 i ekstraomganger. I 2017 slo Norge 3-2, men for to år siden vant Latvia 6-4.

Hovedtreneren for det latviske landslaget Jānis Inģists har lagt til to keepere, fire forsvarsspillere og 14 angripere til landslaget.

Den største representasjonen av spillerne er klubben Kocēni «Rubene» – ni innebandyspillere. To spillere fra Kekava «Bulldogs» / NND og Cēsis «Lekrings», men en hver fra lagene «Līgatne» og «Ķekava». Ytterligere fem innebandyspillere spiller i utenlandske klubber i Sveits og Finland hver dag.

Det latviske kvinnelandslaget ligger for øyeblikket på sjuendeplass på verdensrankingen, men ved forrige verdenscup, som fant sted for to år siden i Neuchâtel, Sveits, ble laget åttende.

Latviere har deltatt i alle de 12 verdensmesterskapene som har blitt arrangert så langt og har kommet inn blant de åtte beste hver gang. Ved verdensmesterskapet i 2007 tok det latviske landslaget fjerdeplassen.

Jānis Inģistas støttes av trener Linda Līce og treningstrener Kaspars Reikmanis.