Helene Uri, norsk forfatter og språkforsker, understreker at populariteten til den overraskende profilen i hovedsak skyldes ektheten. Nordmannen forklarer at et tilsynelatende insulært samfunn bryter konvensjonene mer og mer åpent og snakker direkte om tabubelagte temaer – et fenomen som er lett å observere. Å markere Venner. Samtaler som er ekte bilder fra mobiltelefoner understreker ektheten til materialene, som er det folk liker best. Fenomenet fungerer på samme måte som å lese sladderblader eller tabloider – men med mye mer autentisk, usensurert og ofte til og med smertefull dialog. Dette gjør at observatører i tillegg kan identifisere seg med samtalepartnerne – de opplever tross alt ofte lignende situasjoner selv.
Disse konklusjonene bekreftes også av at kontoen i løpet av få dager fikk opptil 500 følgere, og over tid økte antallet med… titusenvis. I dag følger over 62 000 personer profilen. Internett-brukere – hovedsakelig nordmenn. De samme Instagram-brukerne er hovedpersonene i samtalene som presenteres på kontoen. Hvorfor sender de bilder til profileieren? Det er en impuls, den samme som ledet skaperen av kontoen. – Denne profilen startet ganske uskyldig: med en melding hvis innhold var ekstremt morsomt for meg. Jeg ser ingen grunn til ikke å dele det med verden – forklarer den mystiske Internett-brukeren.
«Internettjunkie. Sertifisert problemløser. Uunnskyldende nettnerd. Total kaffespesialist. Faller mye ned. Lidenskapelig twitterekspert. Generell baconelsker.»