Tre på fredag aktivister fra miljøgruppen Just Stop Oil ble pågrepet etter å ha forsøkt å holde seg til Edvard Munchs kjente maleri i Nasjonalmuseet i Oslo. Dette er nok et arrangement av denne typen som nylig ble arrangert.
Angrep på Munchs skrik. Protest mot oljeindustrien
Å handle aktivister ble holdt på Nasjonalmuseet i Oslo og destinasjonen var Edvard Munchs maleri «Skriket». Vakter som jobber ved museet grep inn og kalte til stedet politiet.
– Vi er i Nasjonalmuseet etter at de lokale vaktene meldte fra. De tok seg av tre personer, hvorav to forsøkte å holde seg til bildet. De mislyktes, men det er spor av lim på glasset. Norsk politi sa at det ikke er rapportert om skader på maleriet, som sitert av portalen Den lokale.
Verket «Skriket» er det mest kjente motivet til maleriene til den norske maleren Edvard Munch, som levde i årene 1863-1944. En av versjonene fra 1893 er i Nasjonalmuseet i Oslo, tre til – i Munchmuseet.
For flere siste verdensnyheter gå til Hjemmesiden til Gazeta.pl
Klimaaktivister vil «bringe folk ut av apati»
Som vi leser på organisasjonens nettside, er Just Stop Oil en koalisjon av grupper som jobber sammen for å sikre at «regjeringen er forpliktet til å overholde alle nye lisenser og tillatelser for utforskning, utvikling og produksjon av fossilt brensel i… å trekke seg tilbake fra Storbritannia».
Den lokale portalen har nådd uttalelsene fra Stop Oil Exploration Organization aktivister forklare at intensjonen deres var å «bryte folk ut av apati» og «komme til samtalen de ønsker å ha». Dette var formålet med aksjonen som ble utført på Munchs maleri i Nasjonalmuseet i Oslo. Norge er den største råoljeprodusenten i Vest-Europa.
Angrepet på Munchs verk er et annet av sitt slag i nyere tid. midten av oktober Just Stop Oil-aktivister kastet tomatsuppe på Van Goghs solsikkersom ligger i London galleri Nasjonal. I slutten av måneden organiserte to medlemmer av gruppen seg i stedet Skjedde før maleriet «Girl with a Pearl Earring» Johannes Vermeer, som ligger i museet i Nederland.
Lignende protester ble også utført av medlemmer av den tyske gruppen Last Generation, som De var potetmose ved et maleri av Calude Monet i Barberini-museet i Potsdam. To i begynnelsen av november Klimaaktivister, derimot, holdt seg til rammene til Francisco Goyas malerier i Prado-museet i Madrid.
«Alkohol buff. Leser. Amatør popkultur banebryter. Avid baconaholic. Sosiale medier lærd. TV-ekspert. Profesjonell student.»