Utvinningen av «Gina Krog»-forekomsten i Nordsjøen startet siste fredag i juni. Innskuddet inkluderer blant annet: til PGNiG, en av de fem konsortiepartnerne.
PGNiG har 8 prosent andeler i lisensen i «Gina Krog»-feltet utenfor kysten av Norge. Ressursene ble beregnet til 218 millioner fat oljeekvivalenter, tilsvarende fjorårets produksjon på hele norsk kontinentalsokkel.
Forekomsten «Gina Krog» ligger ca. 30 km fra kysten av Norge. Dette er en av fem olje- og naturgassforekomster i denne regionen som PGNiG har interesser i.
– Produksjonsstarten av «Gina Krog» er svært gode nyheter, ikke bare for PGNiG, men for hele den polske gassindustrien. «Den høye produktiviteten til denne konsesjonen vil ha en betydelig innvirkning på volumet av produksjonen vår på norsk kontinentalsokkel i 2017,» sa Piotr Woźniak, president i PGNiG.
Se også: Se også: Når går oljen tom?
I fjor produserte PGNiG 697 millioner m3 metanrik gass og 763 000 m3 i Polen. tonn olje. Utenfor landet, i Norge, produserte konsernet 517 millioner m3 gass og 555 000 tonn olje, og i Pakistan 59 millioner m3 gass.
Forventet produksjonsvolum fra norske forekomster i 2017 er 0,5 milliarder m3 naturgass og 571 000 tonn råolje.
– Åpningen av forekomsten er også et ytterligere skritt mot å systematisk øke produksjonen vår i Norge – vi antar at vi fra 2022 vil kunne levere rundt 2,5 milliarder m3 egen gass årlig via en forbindelse fra Norge via Danmark til landet Polen – la presidenten til.
«Gina Krog» ble oppdaget i 1974 og ble opprinnelig anslått å være et lite gassfelt. Det var først i 2007 at det ble oppdaget at den også var rik på store mengder råolje.
PGNiG Upstream Norway kjøpte aksjer i innskuddet i 2014. Konsesjonsoperatør er Statoil Petroleum AS, som eier 58,7 prosent. Aksjer. De øvrige medlemmene i konsortiet er: Total E&P Norge AS (15 %), KUFPEC Norway AS (15 %) og Aker BP ASA (3,3 %).
PGNiG har til hensikt å utvide produksjonen i Norge, «hvor de allerede har lang erfaring med utnyttelse av olje- og gassreserver». Norsk kontinentalsokkel regnes som et område med lovende ressurser. Prosjektene der er preget av et høyt nivå lønnsomhet og lav risiko. «Både nåværende og fremtidige investeringer i denne regionen vil legge grunnlaget for fremtidige gassforsyninger til Polen,» heter det i uttalelsen. Bedrifter.
PGNiG minner om at overføringssystemoperatører i Norge, Danmark og Polen etter planene skal bygge et gassrørledningssystem kalt «Norwegian Corridor – BalticPipe» innen 2022, som vil sikre muligheten for direkte import av gass fra Norge til Polen. PGNiG Group er involvert i aktiviteter som tar sikte på å bringe gass produsert i Norge til Polen via en ny forbindelse.
PGNiG startet sin virksomhet i Norge i 2007 etter å ha kjøpt aksjer i ExxonMobils Skarv-felt. Produksjonen startet i 2012 og siden den gang har prosjektet hatt en betydelig innvirkning på oppstrømssegmentets økonomiske resultater.
– For tiden inkluderer PGNiGs satsing på norsk sokkel 18 lisenser. Konsernet har andeler i fem olje- og naturgassforekomster (Skarv, Vilje, Morvin, Vale, Gina Krog), og volumet av ressursene i Norge er 78 millioner fat oe (per 1. januar 2017). Leteaktiviteter utføres under ni lisenser, hvorav PGNiG fungerer som operatør i to av dem. Selskapet har til hensikt å delta i påfølgende lisensrunder, heter det i uttalelsen.
Vurder kvaliteten på varen vår:
Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.
«Amatørkaffenerd. Lidenskapelig talsmann for øl. Tenker. Hardcore nettjunkie. Unapologetisk leser.»