Home » Premier League: Erling Haaland med to mål. Manchester United feilstart

Premier League: Erling Haaland med to mål. Manchester United feilstart

by Erlend Loe

Møtet i London lovet å bli det mest interessante i åpningskøen, for forrige sesong kunne «Hammers» møte Josep Guardiolas lag. Denne gangen ble ikke Master’s Advantage tatt opp fra starten. Det første kvarteret hadde gjestene over 88 prosent. besittelse og tillot kun londonerne å bytte 106 pasninger før pause.

«The Citizens» scoret imidlertid en straffe i det 36. minutt da Alphonse Areola snappet opp den møtende Haaland i «seksten». Det norske supertalentet, som ble hentet fra Borussia Dortmund i sommer, scoret selvsikkert fra 11 meter og var den første rookie som nådde de elleve i den første kampen siden 2016.

Da var ikke Fabiański lenger på banen. Den polske keeperen, som kom i spissen for å sparke i det 22. minutt, kolliderte med Haaland, men kom tilbake mellom stengene etter legehjelp. Polakken krevde imidlertid et bytte etter fem minutter og klarte ikke å fullføre Premier League-kamp nr. 317.

I andre omgang beseiret Haaland Areola for andre gang, denne gangen avsluttet handlingen etter å ha slått den belgiske midtbanespilleren Kevin De Bruyne.

SE OGSÅ: En annen spiller som slutter seg til FC Barcelona? Den nåværende foreningen har gitt sin tilslutning

Lørdag tapte toer og andre storfavoritt – Liverpool, som spilte 2-2 uavgjort mot Fulham FC i London, poeng. Serbiske Aleksandar Mitrovic scoret begge målene for nysigneringen, uruguayanske Darwin Nunez og egyptiske Mohamed Salah scoret for de to ganger beseirede gjestene.

Spillet gikk ikke bra for trener Jürgen Klopps lag. Reds-spillet endret bare Darvin Nunez. Den 23 år gamle uruguayanske spissen, som ble signert fra Benfica i sommer for €75 millioner for å erstatte senegaleseren Sadio Mané som var solgt til FC Bayern München, fant først veien inn i nettet og satte deretter opp Salahs mål.

– Først og fremst startet vi dårlig, begynnelsen var skikkelig dårlig i prestasjonen vår. Mangel på nøyaktighet, ingen stjeler, ingen pasninger som ville gå gjennom linjene satt av motstanderen. Alt i alt, ingenting som ville vært nødvendig i vårt spill – dømte Klopp.

Manchester United tjuvstartet, som Cristiano Ronaldo i rollen som jokeren heller ikke klarte å hjelpe. The Red Devils tapte 2-1 hjemme mot Brighton & Howe Albion.

De var i ferd med å starte en ny æra under veiledning av den nederlandske treneren Erik ten Haga, men debuten hans var svak. Gjestene, uten skadde Jakub Moder, ledet 2-0 etter to scoringer fra tyske Pascal Gross. Argentinas Alexis Mac Allister, som scoret sitt eget mål, erstattet vertens udugelige angrep i andre omgang, men det opphevet ikke Brightons første seier over Old Trafford i historien.

Ronaldo, som om sommeren ikke la skjul på ønsket om å forlate United og tilbrakte praktisk talt hele pre-season borte fra laget, dukket opp på banen i det 53. minutt.

– Jobb hardt for å komme tilbake i god fysisk form. Jeg trenger tid, men det er normalt. Vi vil fortsatt ha trøst fra ham – sa den nederlandske treneren om den berømte portugiseren, som ikke la skjul på skuffelsen over nederlaget.

– Oppblåst, skuffelse. For mange feil, spillorganiseringen sviktet, noe som hindret oss i å skape en situasjon. Vi bygger om laget, spillestilen, men det tar tid, men på den annen side vet vi at vi ikke har den tiden fordi vi ønsker og trenger å vinne. Vi vil fortsette på vår valgte vei, men vi må forbedre spillet raskt, kommenterte denne Hagen.

Tottenham Hotspur-supporterne som slo Jan Bednareks lag 4-1 – Southampton FC, Chelsea London som slo Everton 1-0 i vennskapskamper på hjemmebane til tross for svakere humør og Arsenal London som vant hovedstadsderbyet på stadion Over kan han være spesielt glad for innvielsen: Crystal Palace 2-0.

Leeds Uniteds Mateusz Klich, som startet kampen på benken og tidligere sa at han kunne forlate klubben til sommeren, ga en assist til lagets andre mål da de slo Wolverhampton Wanderers 2-1.