PARIS (Reuters) – Wall Street forventes å rase i rødt dagen etter en sesjon, ettersom europeiske aksjer beveger seg uten noen klar retning under torsdagens sesjon og investorer forblir forsiktige midt i krigen i Ukraina. Terminkontrakter er opp 0,33 % for Dow Jones, 0,43 % for S&P 500 og 0,49 % for Nasdaq. I Paris klokken 12:13 GMT tapte CAC 40 -0,02 % til 6 579,86. I Frankfurt gir Dax -0,14 % og i London tar FTSE 0,09 %.
Den pan-europeiske FTSEurofirst 300-indeksen steg 0,01 %, eurosonen EuroStoxx 50 falt -0,08 % og Stoxx 600 falt -0,02 %.
Etter å ha hatt midlertidig nytte av utgivelsen av bedre enn forventet PMI-undersøkelsesdata om aktivitet i Europa, svinger europeiske aksjemarkeder av og på mens vestlige ledere møtes på torsdag for å diskutere krisen i Ukraina.
Nøyaktig én måned til dagen etter det væpnede angrepet på Moskva finner en rekke diplomatiske toppmøter (NATO, G7, EU) sted i Brussel, hvor den vestlige militære tilstedeværelsen i Øst-Europa og støtten til Ukraina skal styrkes.
Når det gjelder sanksjoner, har europeiske diplomater imidlertid advart mot å forvente spektakulære kunngjøringer, mens EU fortsatt er splittet om ønskeligheten av en embargo mot russisk gass og olje.
«Selv om det ser ut til å være et visst nivå av tillit i aksjemarkedene så langt, er det nåværende høye nivået av markedsvolatilitet og usikkerhet knyttet til global vekst, forårsaket av en rekke risikoer av ulik karakter (sentralbankpolitikk, råvarekrise, geopolitiske spenninger ) gjør det veldig vanskelig for investorer å nøyaktig balansere sine porteføljer,” sa ActivTrades» Pierre Veyret.
VERDIER I EUROPA
I aksjemarkedet falt Renault -2,67 % etter å ha kunngjort at de stanser produksjonen ved fabrikken i Moskva og vurderer fremtiden til majoritetsandelen i Avtovaz.
Nok et bemerkelsesverdig fall på CAC-siden, det til L’Oréal (-2,44%), straffet med en nedgradering til «underperformance» av Jefferies.
GTT falt -1,49% etter at Engie startet salget av rundt 8% av sin eierandel i konsernets kapital, mens Trigano falt -6,83% etter utgivelsen av halvårsinntekten på €1,5 milliarder.
På sektornivå hadde Stoxx olje- og gassindeksen (1,03 %) igjen den sterkeste oppgangen. BP, Shell og TotalEnergies går ned fra 0,77 % til 1,8 %.
VURDERING
I obligasjonsmarkedet stiger statsobligasjonsrentene igjen i Europa, et trekk forsterket av kommentarer fra ECBs styremedlem Frank Elderson, som ikke utelukker en renteøkning fra Frankfurt i år.
Den 10-årige tyske Bund-renten nådde 0,555 %, en ny topp siden oktober 2018, og dens franske ekvivalent steg over 1 % for første gang på mer enn fire ganger.
I USA steg den 10-årige statsrenten mer enn 5 basispunkter til 2,3736 % etter å ha falt nesten 9 poeng dagen før.
Et økende antall Fed-medlemmer, sist Loretta Mester som styreleder i Cleveland, har sagt at de er klare til å ta sterkere grep for å få ned inflasjonen som er for høy.
Markedene priser inn en økning på et halvt prosentpoeng i Fed-rentene i mai og juni, med Fed Funds-renten satt til å avslutte året på mellom 2,25 % og 2,5 %.
ENDRINGER
Dollaren steg 0,16 % mot en kurv av internasjonale valutaer og euroen falt litt til 1,0979 dollar.
«Den skarpe «haukiske» reprisingen av forventningene til Fed-renteøkningen har gagnet dollaren først og fremst mot valutaene til land hvis sentralbanker forventes å ligge langt bak Fed i innstrammingspolitikken,» skrev Lee Hardman, analytiker i MUFG.
Den norske kronen tapte -0,68 % mot dollaren etter at Norges Banks referanserente uventet steg til 0,75 %.
OLJE
I oljemarkedet er prisene relativt stabile i påvente av mulige nye sanksjoner mot Russland.
Brent falt -0,22 % til 121,33 dollar fatet og amerikansk lettolje -0,34 % til 114,54 dollar.
(Laetitia Volga, redigert av)
«Amatørkaffenerd. Lidenskapelig talsmann for øl. Tenker. Hardcore nettjunkie. Unapologetisk leser.»