Vi er glade for å kunngjøre lanseringen av en unik konkurranse «La oss beskytte storbyklimaet» dedikert til fremtidige miljø- og klimaledere i Gdansk Gdynia Sopot storbyområde. Hvis du er en person i alderen 10 til 19 år som brenner for miljøet og motvirker effektene av klimaendringer, er det nå på tide at dine innovative ideer ser dagens lys!
Hvem passer konkurransen for?
Konkurransen er laget for studenter som ønsker å gi et reelt bidrag til å motvirke virkningene av klimaendringer, beskytte naturen og fremme en proøkologisk holdning i samfunnet. Dette er et eventyr for studenter som ikke er redde for utfordringer og ønsker å delta aktivt i å skape et godt klima og en bærekraftig fremtid.
Konkurransens betingelser
Her er det du trenger å vite for å delta i konkurransen:
Deltakernes alder: 10-19 år
Sammensetning av laget som deltar i konkurransen: et lag på tre med en teknisk veileder.
Forutsetning: Studie i stor-Gdansk-området. Sopot er din billett.
Originalitet: Initiativet ditt må være et nytt prosjekt utført utelukkende av teamet ditt.
Hvordan søker jeg?
Søknadsskjema: Å fylle ut det online på www.klimatwszkolach.pl er det første trinnet. Vær oppmerksom på at hver person i teamet fyller ut et eget søknadsskjema.
Dokumentasjon: Inkluder skanninger med signaturer og dokumentasjon av det gjennomførte tiltaket sammen med søknaden din. Vær oppmerksom på at detaljert informasjon om presentasjon og form på det innsendte initiativet finnes i konkurransereglementet.
Hva går konkurransen ut på?
Climate in Schools-konkurransen utfordrer deg til å designe og implementere et initiativ som:
– øke offentlig bevissthet om å dempe klimaendringer og tilpasse seg konsekvensene,
– øke offentlig kunnskap om blå og grønn infrastruktur og naturbaserte løsninger som bidrar til å håndtere virkningene av klimaendringer, eksemplifisert ved: bokser og regnhager i bakken, retensjonsdammer, kompostere og grønne vegger,
– fremmer proøkologiske holdninger og atferd hjemme, på skolen og i nærmiljøet, spesielt med hensyn til behovet for å håndtere og beholde overvann, forhindre flom og oversvømmelse, forhindre tørke og urbane varmeøyer, behovet for å beskytte biologisk mangfold og redusere drivhusgassutslipp
Enten det er en handling utført i «nettverket», dvs. en kampanje i sosiale medier, eller en handling utført i «det virkelige liv», f.eks. For eksempel en flashmob, en debatt, en happening osv… husk at himmelen er grensen for kreativiteten din!
Vurdering og jury
Vinnerne av konkurransen vil bli valgt ut av en ekspertjury som vil vurdere bidragene i to alderskategorier. Evalueringen av de innsendte initiativene vil bli utført på grunnlag av kriteriene angitt i det materielle vurderingskortet, som utgjør vedlegg nr. 2 til forordningen.
Konkurranseplan
Kunngjøring av konkurransen: 13. november 2023.
Frist for å sende inn søknader: Du har frist til 26. januar 2024 på å avgrense initiativet ditt til perfeksjon.
Evaluering av arbeid: Utvalget møtes frem til 15. februar 2024 for å evaluere arbeidet ditt.
Resultater: Hold deg oppdatert på www.klimatwszkolach.pl, hvor vinnerne vil bli annonsert innen 29. februar 2024.
Priser
Studieopphold i Norge: Dette er en mulighet til å utveksle erfaringer internasjonalt, bli kjent med interessante mennesker, gjøre grønne prosjekter og… flotte turer i selskap med kolleger og eksperter.
Ikke-kontante premier: Vi har utarbeidet attraktive premier til de seks vinnerlagene.
Viktig informasjon
Regelverk: Detaljerte konkurranseregler finnes på www.klimatwszkolach.pl/
FAQ: Hvis du har spørsmål eller tvil, skriv en e-post og send den til sklep@klimatwszkolach.pl.
Vi inviterer deg til å delta i konkurransen. Vis hvordan du kan bidra til det bedre med dine ideer og inspirer andre til å engasjere deg i et godt klima!
Følg også våre sosiale medier for å holde deg oppdatert med informasjon om konkurransen og få inspirasjon fra andre deltakere. Dette er en unik mulighet til ikke bare å vinne attraktive premier, men fremfor alt å gjøre noe bra for planeten vår. Måtte hvert prosjekt bringe innovasjoner som fremmer den grønne fremtiden for regionen vår!
«Alkohol buff. Leser. Amatør popkultur banebryter. Avid baconaholic. Sosiale medier lærd. TV-ekspert. Profesjonell student.»