Ofrene for Nigers politiske krise er vanlige borgere, inkludert to millioner barn som lider av sult og ofte er fratatt medisinsk behandling. Den hellige far appellerte nylig til denne saken under Angelus-bønnen. Barnas situasjon har forverret seg etter kuppet som fant sted for nesten en måned siden i dette afrikanske landet.
Iacomini, talsmann for UNICEFs italienske avdeling, sier til Vatikanets radio at det er fare for en massakre dersom situasjonen ikke endrer seg.
Iacomini: Det er fare for en massakre i Niger
«Vi er veldig bekymret for tilstanden til våre livreddende forsyninger som vi trenger for å hjelpe barn i denne situasjonen. Mer enn to millioner barn som er berørt av denne krisen trenger akutt medisinsk behandling, understreket en talsperson for UNICEF. Vi har blokkert to containere med livsviktig utstyr ved grensen til Benin, det vil si alt relatert til livreddende vaksiner mot kolera og polio. Fortsetter dette vil det være en massakre, for allerede før kuppet var halvannen million barn under fem år underernærte og en halv million var i fare for akutt underernæring. Disse tallene kan til og med dobles som følge av nedstengningen. Vi har oppfordret de involverte i krisen til å sikre at humanitære arbeidere og forsyninger når de mest sårbare barna og familiene trygt, ellers vil landet møte isolasjon og barn betale den høyeste prisen. Pavens ord blir stadig viktigere for å finne en måte å mekle på. «Det krever en innsats ikke bare fra hovedpersonene i landet, men også fra de som står bak dem og, som paven understreker, tar ansvar for millioner av barn.»
Den politiske krisen i Niger kan føre til en forverring av situasjonen i hele regionen. Etter at president Mohamed Bazoum ble kastet fra makten 26. juli i år. Situasjonen er svært ustabil på grunn av militærjuntaen. 15 land i det økonomiske fellesskapet av vestafrikanske stater ble enige om å sende tropper til Niger for å gjenopprette demokratiet. Stilt overfor denne trusselen startet juntaen en dialog og foreslo nyvalg om tre år. Biskoper fra Burkina Faso og Nigeria, nabolandet Niger, avviser militær intervensjon, og understreker at det ikke vil løse problemet, men kan forsterke krisen i regionen.
«
‹
1
›
»
«Amatørkaffenerd. Lidenskapelig talsmann for øl. Tenker. Hardcore nettjunkie. Unapologetisk leser.»