Ulykken ble mye rapportert forrige uke. Australske Kristi Kafcaloudis ble hjemme Norge om emnet studentutveksling. I en stor gruppe dro de på tur til den legendariske «Trolltungen». 24-åringen ville ta et posert bilde på kanten av en spektakulær steinMen hun tok noen skritt for mye og falt fra over 200 meters høyde.
Trolltunga, dvs. Trolltunge – et ekstraordinært sted hvor du må være forsiktig
Som svar på tragedien driver organisasjonen Visit Norway kampanje over hele verden turisme i «Fjordenes land» har besluttet å fjerne bilder fra sine nettsider som viser folk som ofte poserer svært risikabelt på Trolltunga. «Vi ønsker ikke å oppmuntre turister til å oppføre seg på samme måte. Mange mennesker er ikke klar over faren, sier Marianne Mork til australske medier.
Mork la også vekt på at mange turister drar dit Trolltunga Lite visste de at de var inne på en slitsom, lang, til og med 8-timers fottur. Likevel tar det ikke motet fra besøkende, hvis antall steg fra 500 i 2009 til 40 000. i 2014. En av grunnene til dette er promoteringen og populariteten til dette stedet på sosiale medier, noe som ikke mangler Selfie og farlige stillinger rett på kanten av avgrunnen.
Thomas Ruud, eier av byrået Trolltunga Adventures, som tilbyr turer i området, sier til The Guardian at det nylig har vært en økning i antall turister som klatrer på berget. teltbeundrer soloppgangen der, så vel som alkoholdrikkere, så «en ulykke var å forvente».
Trolltunga – trollspråk
Trolltunga, også kjent som Trolltunge, er et 700 m høyt steinete utspring over et stup ved Ringsdalsvatnet. Det er et av de vanligste avbildningsmotivene skjønnheten i det norske landskapet. Nesten hver turist som kommer hit står på granitttungen «Trolltungen» som svever i luften. Noen ganger samles dusinvis av mennesker ved inngangen til fjellet for å ta et bilde av seg selv i dette ekstraordinære landskapet på bakgrunn av det blå vannet i innsjøen.
«Amatørkaffenerd. Lidenskapelig talsmann for øl. Tenker. Hardcore nettjunkie. Unapologetisk leser.»