Trekningen av gruppene i 2022/23-utgaven fant sted i midten av desember i fjor da Paulo Sousa fortsatt var trener for de hvite og røde. Kort tid etter ba imidlertid portugiserne PZPN-myndighetene om tillatelse til å forlate (han overtok Flamengo Rio de Janeiro) og i slutten av januar ble Czesław Michniewicz ny trener for Biało-Czerwonych.
Polske spillere ble trukket fra den tredje kurven i toppdivisjonen (A). De gikk inn i gruppe 4 sammen med 2018 World Cup tredje lag Belgia sammen med Nederland og Wales.
SE OGSÅ: Kamprekord mellom Polen og Wales
I år vil den tradisjonelle tidsluken for landslagskamper i november ikke være tilgjengelig (det er da verdenscupen i Qatar begynner), så alle gruppespillkampene i Nations League er planlagt i juni og september.
Fire køer vil foregå mellom 1.-14. juni, de to andre – fra 22.-27. september.
I «Polen»-gruppen kjenner lagene hverandre ganske godt. For eksempel, i forrige utgave av LN, møtte Biało-Czerwoni nederlenderne. Wales, på sin side, var rivaler til Belgia i kvalifiseringsrundene til verdensmesterskapet i 2022: Belgierne endte først og waliserne på andreplass i gruppen.
Polen møter Wales i Wroclaw 1. juni i deres første og eneste League of Nations-kamp for dagen. Konkurrentene vil trolig sette opp en svært forsiktig lagoppstilling – fire dager senere skal de spille i det siste sluttspillet om opprykk til VM. Michniewiczs lag vant passet til Qatar i mars.
LN Poles» neste to kamper er borte – 8. juni mot Belgia i Brussel og 11. juni mot Nederland i Rotterdam, og 14. juni spiller de mot Belgia i Warszawa.
«Vi er klar over at Wales er en prioritet i form av VM-kvalifiseringen. Men det som er viktigere for oss er hvordan vi presenterer oss i junikampene. Vi ønsker selvfølgelig å holde oss i toppklassen. For alle lag er ikke denne korte perioden etter sesongen lett, men det er ingenting å klage på. Du må tilpasse deg så raskt som mulig. Først må vi slå Wales, så fokuserer vi på de neste kampene. Belgia og Nederland er toppmerker i Europa. Dette vil ikke være enkle spill, men noen ganger vil kanskje ikke konsentrasjonsnivået (rivaler – PAP) være det høyeste. Og her ser jeg også vår sjanse «- innrømmet kapteinen på laget Robert Lewandowski.
I teorien ser A3-gruppen ut til å være sterkest – med regjerende europamestere Italia, europatoer England, meget sterke Tyskland og uforutsigbare Ungarn.
De resterende toppdivisjonsgruppene er: Frankrike, Danmark, Kroatia og Østerrike (A1), samt Spania, Portugal, Sveits og Tsjekkia (A2).
I divisjon B ser derimot gruppe 4 veldig interessant ut – med Sverige, Norge, Serbia og Slovenia.
Divisjon A, B og C består av 16 lag som utgjør fire grupper på fire, og den teoretisk svakeste avdeling D – syv lag (en gruppe på fire og en gruppe på tre).
Det er opp- og nedrykksregler mellom de ulike nivåene.
Det er kjent at Russland ikke kan delta i konkurransen i 2. divisjon B-gruppen, siden den ble utestengt fra alle konkurranser under UEFA (og FIFA) etter militær aggresjon fra russiske tropper mot Ukraina.
I denne situasjonen vil Albania, Israel og Island kun spille sine kamper mot hverandre. Russland, på den annen side, er automatisk rangert som fjerde, noe som betyr nedrykk til divisjon C.
Topplagene fra de fire divisjon A-gruppene vil kjempe om den ultimate triumfen i Final Four-turneringen, planlagt til 14.–18. juni 2023.
Resultatene av utgaven av Folkeforbundet er viktige fordi de påvirker blant annet for kvalifiseringen til EM.
«Vi ønsker å samle poeng og holde oss i toppklassen, men fortsatt spille med de beste. Vi er klar over at situasjonen er eksepsjonell. Junikampene spilles etter sesongslutt, mange spillere har kommet hit direkte fra den korte ferien. Kampen mot Wales spilles etter bare to treningsøkter. Men vi ønsker også å bruke det maksimale antallet spillere som er nominert, sa trener Michniewicz.
Den første utgaven av LN ble vunnet av Portugal, den andre, fullført høsten 2021, av Frankrike.
Biało-Czerwoni var i toppsjiktet fra start.
I den første utgaven – høsten 2018 – tok de sisteplassen i gruppen (den gang tremann), bak Portugal og Italia, men takket være spillreformen falt de ikke ut av divisjon A. I den neste, som startet to år senere, tok de tredjeplassen – bak Italia og Nederland og foran Bosnia-Hercegovina, som falt til divisjon B.
KN, PAP
Gå til Polsatsport.pl
«Uhelbredelig matforkjemper. Utforsker. Vennlig popkulturelsker. Stolt ølmaven. Ivrig arrangør. Sertifisert musikknerd.»