Den første
Vi skriver ofte om mulighetene som moderne fornybare energisystemer gir. Bruken av dem har ofte gjort det mulig å levere strøm til steder som er vanskelig tilgjengelige og hvor dette aldri var mulig før. Verdens første vindfiskesystem, lansert i august i Yangjiang, Kina, er en annen slik versjon av ikke-opplagt implementering av fornybar energi.
Med den første rotasjonen av vindturbinbladene ble verdens første intelligente offshorepark innviet. Viktig fra perspektivet til tilhengere av grønn transformasjon: Hele prosjektet bør drives av strøm fra denne havturbinen. Prosjektet vil omfatte dyrking av fiskearter av høyeste kvalitet som golden pompano og grouper. Anlegget ligger nesten 100 km fra land på 50 m dyp. For å gjøre anlegget fullt funksjonelt ble det implementert en lavutslippsmodell for havbruk som integrerer forsyningen av grønn strøm.
Som et sentralt element i havbruksprosjektet «MingYu One» Dette inkluderer dyp integrasjon av offshore vindenergi, marint landbruk og AI. Takket være samarbeidet mellom disse tre områdene innhenter anlegget kontinuerlig informasjon om maritime soner, energi, informasjonsoverføring og behov for eventuelt vedlikeholdsarbeid. For å støtte vindturbinen ble det brukt spesielle plattformer utstyrt med kraftige nettverkssystemer og intelligente akvakulturkontrollsystemer. Interessant nok, siden hele IT-systemet er montert på vindturbinstøtteplattformer, er det ikke nødvendig med ytterligere offshorekonstruksjon, noe som eliminerer ekstra installasjonskostnader.
Rotorbladene til en kolossal stålgigant på havets overflate bruker havvind til å generere grønn elektrisitet. Denne 12 MW turbinen genererer 25 kWh per omdreining og produserer 45 GWh per år. Denne energimengden er nok til å drive 23 000 hjem og redusere karbondioksidutslippene med 38 000 tonn per år. All magien skjer under bølgene. Her overføres alle sanntidsdata knyttet til akvakulturarbeid til AI-plattformen. Kombinasjonen av offshore vindenergi og fiske øker avkastningen på investeringen betydelig og favoriserer utviklingsutsiktene til prosjektet. Det er planer om å ta i bruk flere turbiner i årene som kommer for å lage en type vindpark som skal støtte oppdrett i enda større skala. Prosjektet, med en planlagt kapasitet på 500 MW, vil omfatte over 40 store havvindmøller, inkludert flytende turbiner med en kapasitet på 11 MW, 12 MW og 16,6 MW. Da designerne laget denne ekstraordinære installasjonen, ignorerte ikke designerne alle aspekter av stormfullt vær som er typisk for slike avstander fra kysten. For å sikre at plattformen og turbinen kunne tåle hyppige tyfoner, ble innovative nettdesign og marin engineering brukt. Dette vil være nok til å møte utfordringene knyttet til ekstreme værforhold i Sør-Kinahavet.
Ikke bare datainnsamling
I tillegg bruker utstyret et intelligent akvakulturovervåkingssystem basert på innsamlede datasett og beregninger utført av AI. De brukes til fôring av fisk, automatisk rengjøring av garn og fangst av fisk. Gjennom denne plattformen er det mulig å fjernstyre gården i sanntid. Dette er nok et skritt mot å forbedre ubemannet overvåking i havfiske samtidig som det fremmer økologisk og bærekraftig fiske. I følge simuleringer utført i lignende miljøer gjør slikt fiskeoppdrett det mulig å få individer med et minimalt innhold av giftige stoffer. Dette er spesielt viktig i tider med økologiske katastrofer som resulterer i tilstedeværelse av plast i måltidene våre og ødeleggelse av hele bestander av marint liv.
Kilde: Recharge
«Guru for sosiale medier. Sertifisert alkoholelsker. Ond musikkfanatiker. Internett-evangelist.»