Home » 13. februar navnedager og andre interessante ting – Respublika.lt

13. februar navnedager og andre interessante ting – Respublika.lt

by Connie Nielsen

13. februar, søndag – 44. dag i året (siste dag i uken i det 6. året) 321 dager gjenstår til nyttår.


1 bilde

Pixabay-bilde

Savo navnedager i dag feirer du Algauda,​​​Algaudas, Benigna, Benignas, Eisra, Kotryna, Loreta, Putaviras, Putviras, Ugnė, Ugnius.

Denne dagen:

1906 Adolfas Šapoka, historiker og en av forfatterne og redaktørene av det mest kjente sammendraget av litauisk historiografi (1936) i litauisk historiografi, ble født i Grybeliai, Utena-distriktet og døde i 1961 i Toronto, Canada.
1919 Antanas Juozapavičius, den første litauiske offiseren, ble drept i kampene for Litauens uavhengighet nær Alytus.
[1945AktivitetenetilLithuanianAcademyofSciencesblefornyetogakademimedlemJuozasMatulisbleutnevnttilstyreleder[1945DieAktivitätenderLitauischenAkademiederWissenschaftenwurdenerneuertundAkademiemitgliedJuozasMatuliswurdezumVorsitzendenernannt
1991 En delegasjon fra den amerikanske kongressen besøkte Vilnius. Kongressmedlemmer samlet informasjon om situasjonen i Litauen og møtte landets ledelse.
1995 Representanter for den litauiske og norske regjeringen signerte en avtale i Oslo om umiddelbar rapportering av atomulykker og utveksling av informasjon om atomanlegg.
1995 Nominerte stipender for presidentene Kazys Grinius, Aleksandras Stulginskis og Antanas Smetona ble etablert for de mest talentfulle og utmerkede studentene.
2001 Det litauiske musikkakademiet arrangerte 20. århundres internasjonale fiolinkonkurranse for å feire 100-årsdagen til fiolingeniet Jasha Heifec, der 28 fiolinister fra 11 land deltok.
2007 Liūtas Mockūnas, en kjent litauisk diasporajournalist, litteraturviter og kulturviter, døde plutselig i en alder av 73 i Chicago (USA).
2012 I Kaunas, Žaliakalnis, ved huset Seimų str. 5, skulpturelt minne avduket av billedhugger Bernard Buč. Han bodde i dette huset fra 1951 til 1979.
2018 President Dalia Grybauskaitė avduket en belegningsplate spesielt laget for årsdagen for restaureringen av staten foran presidentkontoret på hovedstadens Simonas Daukantas-plass. Century-flisen ble laget av kunstneren Gitenis Umbrasas.
2019 Julius Beinort, en underskriver av uavhengighetsloven og en politisk og offentlig person, døde. Han ble 76 år gammel.
2021 Bronius Raguotas, litauisk journalistlærer og presse- og litteraturhistoriker, døde i 92.

Dagens sitat: «Hvis du tar alt fra en person, kan du ikke kontrollere dem. Han er fri igjen» (A. Solsjenitsyn).


Uenig – la oss diskutere!

Ikke bekymre deg for kommentatorer, men kommentarer som inneholder banneord vil automatisk bli fjernet uten unnskyldninger.

Respublika.lt forbeholder seg retten til å fjerne ukulturerte kommentarer som er erfarne, off-topic, signert på vegne av noen andre, bryter loven, fremmer spam eller oppfordrer til kriminalitet. Hvis du oppfordrer til vold, rasemessig, nasjonalt, religiøst eller annet hat, kan ordene dine bli en tung byrde på veien tilbake – vi vil dele dine detaljer med de litauiske spesialtjenestene på forespørsel.

You may also like

Leave a Comment