Home » 26. Shakespeare-festival til lørdag. Se Hamlet fra California og Norges Romeo og Julie

26. Shakespeare-festival til lørdag. Se Hamlet fra California og Norges Romeo og Julie

by Connie Nielsen

«Twelfth Night or What You Want» av Piotr Cieplak kjemper om Golden Yorick på årets 26. Shakespeare-festival sammen med fire andre titler

Foto av Krzysztof Bieliński

mandag 1. august

Mandag 1. august på hovedscenen i Stadttheater. Witold Gombrowicz i Gdynia ser vi en av kandidatene til Golden Yorick – «A Midsummer Night’s Dream» regissert av Rafał Szumski. Starter kl 20.00, billettene er dessverre utsolgt. Tidligere samme dag, klokken 17:00, på Wybrzeże-teatrets Malarnia-scene, som en del av ShakespeareOFF-serien, en forestilling med tittelen «Antoniusz» (Polen). Dessverre er det ingen billetter her heller.

Tirsdag 2. august

Festival tirsdag 2. august starter i Gdynia – under mottoet «Helter på kjærlighetssving» i Byteatret. Witold Gombrowicz, et teaterverksted om «A Midsummer Night’s Dream» finner sted. Åpningstider: 12.00-14.00, billetter: 35 PLN.

Deretter tar festivalprogrammet oss til Gdansk – kl 17:00 kommer ShakespeareOFF og showet Shakespeare Fight Arena – Teatr Formalny Theatre (Polen) til det 100. arrangementet. Dessverre ingen billetter. Det er heller ingen billetter til forestillingen innenfor rammen av presentasjonen av Golden Yorick-konkurransen klokken 20:00 – til «The Taming of the Złośnicy» regissert av Jacek Jabrzyk fra Zagłębie Theatre i Sosnowiec i Gdańsk Shakespeare Theatre.

I konkurransen ser vi også «The Taming of the Shrew» regissert av Jacek Jabrzyk

I konkurransen ser vi også «The Taming of the Shrew» regissert av Jacek Jabrzyk

Foto av Pawel Wojciechowski

onsdag 3. august

Onsdag 3. august får vi på Musikkteateret i Gdynia se en annen oppsetning som skal konkurrere om Golden Yorick: «Twelfth Night or What You Want» regissert av Piotr Cieplak fra Nationaltheatret i Warszawa. En fargerik og munter forestilling som trekker mye på musikalen. – Regissøren intensiverer innslaget av sang, åpner Shakespeare for musikalske assosiasjoner og sitater. Teateret synger om livet, moro, flørting, spøk og utkledning. Mørke flekker i scenehorisonten dukker bare opp et øyeblikk og jages raskt bort igjen. Piotr Cieplak vil at teatret skal vinne med ekte grusomheter, for å være en motgift slik at vi alle kan være i det, selv om Łukasz Drewniak, den utvalgte av Golden Yorick-prisen, i disse tre timene – vel – beskriver. Showet fikk svært gode anmeldelser. I en av rollene vil du se mesteren av polsk teater – Jerzy Radziwiłowicz (Malvolio). Starter kl 19:00. Det er fortsatt plasser igjen, billetter: 105-119 PLN.

Onsdag og torsdag 3.-4 august

Onsdag og torsdag 3. og 4. august kan du på gårdsplassen til Gdańsk Shakespeare Theatre se vinneren av den første utgaven av ShakeSphere-konkurransen organisert av European Network of Shakespearean Festivals (ESFN) i 2022, dvs. forestillingen «Romeo og Juliet og andre kjærlighetskatastrofer». Det er et innovativt og nyskapende prosjekt som integrerer ulike kunstformer, kombinerer teater og visuell kunst, utforsker Shakespeare i vår tid og understreker dens varige betydning. Regissør for dette performative prosjektet er Rolf Alme, og det er norske Christian Hestø og polske Piotr Misztela, som spiller Shakespeares tragedie og kompletterer deres fortelling med sanne samtidshistorier om umulig eller kriminalisert kjærlighet. Tragedien i disse historiene er åpenbar og overveldende, men de teatralske uttrykksmidlene bidrar til å konfrontere vanskelige problemstillinger. Forestillingen finner sted onsdag klokken 16.30 og torsdag klokken 19.00. Billettene ble utsolgt.

Elskere av teater med den nyeste teknologien vil glede seg over den kaliforniske «HA-M-LET» – en flerspråklig multimediaforestilling. Onsdag 3. august og torsdag 4. august tar galskap, svik og familiekonflikter digitale former på scenen på Wybrzeże-teatrets Malarnia-scene. Peter Mark (CalArts Center for New Performance) utforsker forholdet mellom kropp og bilde. Den bruker materialer fra Shakespeares lek, internettkultur, hjemmevideo og 3D-animasjon. Forestillingen vil bli fremført tre ganger – onsdag klokken 19.00 og torsdag klokken 17.00 og 21.00. Dessverre er det ikke flere billetter til noe show.

«Romeo and Juliet and Other Love Disasters» er vinnerforestillingen av den første utgaven av ShakeSphere-konkurransen organisert av European Network of Shakespeare Festivals

Foto av Wilson Alme

Fredag ​​5. august

Fredag ​​5. august, på gårdsplassen til Gdańsk Shakespeare Theatre vil det være to forestillinger av showet Hamlet.motion (Polen) som en del av ShakespeareOFF – kl. 16:00 og 19:30. I tråd med de klassiske tilpasningene av Shakespeares verk fra perioden, blir kvinnelige karakterer portrettert av en rollebesetning av unge menn. Bevegelse forstås her som en regulær, minimalistisk bevegelse i rommet, i en gruppe og i et fellesskap, som finner sted med bestemte intervaller som endres for hver handling. Det er en metafor på migrasjon, om et nomadisk liv av nødvendighet – og fremkaller opplevelsen av bevegelse, som er konstituerende for performative aktiviteter innen ny koreografi og ny dramaturgi. Ved å inkorporere rom og bevegelse skaper kunstnerne den grunnleggende, horisontale, integrerende organismen til den nye grenda. Regi: Dawid Żakowski, dramaturgi: Patrycja Babicka, koreografi: Daniela Komędara – Miśkiewicz. Det er fortsatt billetter til begge: PLN 35.

Klokken 21:30 får vi se forestillingen «How Beauteous Mankind Is?» som en del av ShakespeareOFF. Teatr Święto Dreów (Polen). Stykket vil bli fremført på Wybrzeże-teatrets Malarnia-scene, billettene er utsolgt.

Fredag ​​og lørdag 5.-6 august

Brno nasjonalteater tar for seg spørsmål om identitet og individets krise. Fredag ​​og lørdag 5. og 6. august presenterer han Twelfth Night or what you want, regissert av Štěpán Pácel, på Gdańsk Shakespeare Theatre. Det fenomenale landskapet designet av Dragan Stojčevski er bemerkelsesverdig. Du vil kunne se en åtte meter høy bølge og hektoliter vann. Begge utstillingene starter klokken 18.00. Det er billetter – 75-105 PLN.

Før den siste forestillingen på lørdag blir det skuespillerverksted med regissør Štěpán Pácel fra kl. 10.00 til 13.00. Arrangørene inviterer deg til dette interessante arrangementet i Marshal’s Office of the Pomeranian Voivodeship. Billetter: 45 PLN.

Program og billetter: festivalszekspirowski.pl.

OM FESTIVALEN

Shakespeare-festivalen finner sted hver sommer i Tri-City og har vært organisert av Gdańsk Shakespeare Theatre og Theatrum Gedanense Foundation i 25 år. Mer enn 230 forskjellige teatergrupper fra over 40 land presenterte sine forestillinger der. Verk av kunstnere som Peter Brook, Luk Perceval, Romeo Castellucci, Elizabeth LeCompte, Lew Dodin, Eimuntas Nekrošius, Oskaras Koršunovas, Tiago Rodrigues, Jan Lauwers, Roberto Ciulli, Robert Sturua og mange andre ble vist for mer enn 250 regissører fra hele verden. verden ). Festivalen er en internasjonal plattform for utveksling av erfaringer, teatralsk praksis og debatter mellom samfunnet rundt arbeidet til William Shakespeare og teaterfans.

Det er også et arrangement som i betydelig grad promoterer Gdańsk og Tri-City på nasjonalt og internasjonalt nivå. Dette gjenspeiles blant annet i European Network of Shakespeare Festivals, lansert i 2010, som for tiden samler 11 partnere – fra Polen, Tyskland, Ungarn, Tsjekkia, Romania, Storbritannia (2), Armenia, Danmark, Makedonia, Serbia, med hovedkvarter i Gdansk.

Shakespeare-festivalen kombinerer presentasjoner av forestillinger fra hele verden med konkurranser om de beste polske Shakespeare-forestillingene (Golden Yorick og ShakespeareOFF-konkurranser), samt kunstneriske og pedagogiske aktiviteter, workshops og møter med artister fra hele verden.

Arrangørene av Shakespeare-festivalen er Gdańsk Shakespeare Theatre og Theatrum Gedanense Foundation.

You may also like

Leave a Comment