Home » «Drømmen er i oss.» Programmet til Norge – æresgjest på bokmessen i Warszawa 2022

«Drømmen er i oss.» Programmet til Norge – æresgjest på bokmessen i Warszawa 2022

by Gabriel Scott

Opptil 30 forfattere fra Norge kommer til Warszawa for å delta på 50 litterære begivenheter i løpet av de fire dagene messen varer. På bokmessen i Warszawa møter det polske publikum:

  • Malin Falk, Kristin Roskifte, Bjørn F. Rørvik & Per Dybvig, Bjørn Sortland og Monica Steinholm (barne- og ungdomslitteratur),
  • spør Lene, Anders Kvammen og Anja Dahle Øverbye (grafisk roman)
  • Martha Breen, Erika Fettland, Torbjørn Færøvik, Nina F. Grunfeld, Asbjørn Jaklin, Kaya Nordengen og Anne Sverdrup-Thygeson (sakprosa),
  • Kjersti Anfinnsen, Marie Aubert, Cecilie Enger, Helga Flachland, Jorn Lier Horst & Thomas Enger, Klara Hveberg, Victoria Kielland, Nina Lykke (Skjønnlitteratur),
  • Aina Dorfger (Poesi).

På Bokmessen i Warszawa er også: Biret Ristin Sara og Karen Anne Buljo – forfattere som lager joiki, folkesanger som er et viktig element i det samiske folkets kulturelle identitet. DJ-ene Charlotte Bendiks og Niilas sørger for det musikalske akkompagnementet til enkelte arrangementer i norske rytmer.

Lene Ask, Anders Kvammen, Malin Falch og Anja Dahle Øverbye vil også opptre som en del av Komiksowa Warszawa Festival, som finner sted samtidig med bokmessen i Warszawa.

Det innholdsrike programmet, der alle vil finne noe for seg selv, er delt inn i tematiske blokker.

Programmet til den norske paviljongen (foran Kultur- og vitenskapspalasset) begynner møtene i seriene «Tid for barn» og «Tid for unge lesere». Dette er en flott mulighet til å møte noen av Norges beste forfattere og illustratører. En «Time for the Planet»-arrangementer blir deltatt av forfattere som skriver om natur, miljø og reiser. I blokken «Mellom oss» vil det være mulig å bli bedre kjent med det norske samfunnet og dets aktuelle problemer gjennom litteraturens prisme, og seriene «Mennesket og hans mysterier» og «Tid for en detektivhistorie» lar deg fordype deg. inn i dypet av å se på menneskesinnet.

Norges litterære program gir også et glimt inn i fortiden. «Tid for klassikere»-forslaget er et møte som presenterer profilene til to norske nobelprisvinnere, for historieinteresserte presenteres temaet 2. verdenskrig i Norge. Sett til nåtiden, inneholder Norges litterære program postene «Tid for poesi» (også med ukrainsk poesi), «Europeiske feminister Anno Domini 2022» og «Europeisk litteratur i dag».

Den norske standen i Marmorhallen til Kultur- og vitenskapspalasset er vertskap for en rekke arrangementer for fagfolk i forlagsbransjen, inkludert møter om oversettelse, litteraturpolitikk i Norge og Polen, og bibliotekprosjekter.

På den norske standen i Marmorhallen kan du delta på et umiddelbar språkkurs «Lær norsk på 15 minutter!» hver time gjennom hele messen, og de minste kan være med på kreative workshops i barnekroken.

Utvalgte møter med norske forfattere vil også finne sted på messens hovedscene. Alle arrangementer vil være tilgjengelig på polsk eller i polsk oversettelse.

Presentasjonen av Norge – æresgjest på bokmessen i Warszawa holdes i den norske paviljongen (nr.1/E) foran hovedinngangen til Kultur- og vitenskapspalasset og på standen i Marmorhallen i Kultur- og vitenskapspalasset (stand nr. 117). Paviljongen og standen vil være steder for diskusjoner og møter med forfatterne. I tillegg kan du i Den norske paviljongen foran Kultur- og vitenskapspalasset kjøpe bøker av norske forfattere i polsk oversettelse hos bokhandelen Fashion for Reading og få forfatterautografer rett etter møtene.

Hedersgjestprosjektet er organisert av NORLA-kontoret (Norsk Litteratur i Utlandet).
i nært samarbeid med Kongeriket Norges ambassade i Warszawa.

Arrangøren av bokmessen i Warszawa er History and Culture Foundation.

Adgang til bokmessen i Warszawa er gratis for alle besøkende.

Dager og åpningstider for bokmessen i Warszawa:

26. mai 2022 fra 10:00 til 18:00
27. mai 2022 fra 10:00 til 19:00
28. mai 2022 fra 10:00 til 19:00
29. mai 2022 fra 10:00 til 05:00.

Sponset artikkel.

You may also like

Leave a Comment