Home » Overføringen av gass gjennom Baltic Pipe til Polen vil starte i år – RadioMaryja.pl

Overføringen av gass gjennom Baltic Pipe til Polen vil starte i år – RadioMaryja.pl

by Catherine Monroe

Gass vil strømme fra Norge til Polen senere i år. Statsminister Mateusz Morawiecki kunngjorde at arbeidet med Baltic Pipe fortsetter i henhold til planen. Som han bemerket, har PGNiG allerede kontrahert fem milliarder kubikkmeter. blått drivstoff.

Krigen i Ukraina og russisk energiutpressing tvang Europa til å diversifisere sine energikilder. Statsminister Mateusz Morawiecki bekreftet at gassrørledningen Baltic Pipe skal settes i drift som planlagt – i høst.

– Norsk gass vil strømme senere i år – gass som vil gjøre oss uavhengige av Russland. Det blir mer av denne gassen neste år. I dag fullfører altså PGNiG kjøp av norsk gass – sa regjeringssjefen.

I første omgang skal fem milliarder kubikkmeter strømme fra Norge til Polen. Gass. Volumet skal dobles neste år. Polen vil motta 10 milliarder kubikkmeter fra norske forekomster. blått drivstoff. Som fra Dr. Bogdan Selder fra Gdańsk Science and Technology Foundation, er det halvparten av etterspørselen i Polen.

– Polen vil bli stort sett uavhengig av andre energikilder. Jeg vil minne om at vi bruker over 20 milliarder kubikkmeter i året. Bensin – sa eksperten.

De manglende 10 milliarder kubikkmeter. Gass etterfylles på grunnlag av egen produksjon, som utgjør fire milliarder kubikkmeter. og for levering av råvarer til gassterminalen i Świnoujście. I dag er det 6,5 milliarder kubikkmeter, men terminalen bygges ut. Det er også planer om å bygge en LNG-terminal i Gdańskbukta.

– Gassterminalen er snart på full kapasitet. Den vil kunne romme 10 milliarder kubikkmeter. LPG. På den annen side er terminalen i Gdańsk-bukten påkrevd foreløpig og bør settes i drift i nær fremtid. Dette er et to års perspektiv – forklarte Dr.-Ing. Bogdan Sedler.

Gassen som skal strømme gjennom Baltic Pipe-rørledningen til Polen kan også transporteres til kunder i nabolandene i Sentral- og Øst-Europa.

– Dette er et visst håp for de landene i Sentral- og Øst-Europa, Intermarium, dvs. Tsjekkia, Slovakia, Ungarn, som i dag er nesten helt avhengige av olje- og gassforsyninger fra Russland – understreket statsviteren Dr. Piotr Gawryszczak.

Gassrørledningen Baltic Pipe skal etter foreløpige planer settes i drift 1. oktober i år.

TV-drømmenyheter

You may also like

Leave a Comment