Home » Gass for Baltic Pipe. Gassrørledningen skal fylles med en blanding av egen produksjon og kontraktsgass

Gass for Baltic Pipe. Gassrørledningen skal fylles med en blanding av egen produksjon og kontraktsgass

by Gunnar Garfors

Gassforsyningen til Baltic Pipe vil bli gitt i form av en blanding av egen produksjon fra felt i Norge og gass kontrahert av gassprodusenter på norsk og dansk kontinentalsokkel – informerte Iwona Waksmundzka Olejniczak, president i PGNiG.

Som hun sa, er grunnlaget for industrisikkerhet diversifisering av kilder og retninger for energiforsyning.

«PGNiG har implementert diversifisering på denne måten i årevis, som jeg vil takke ikke bare mine forgjengere i PGNiG, men også alle som er tilknyttet bransjen som ordet diversifisering ikke er et buzzword for,» bemerket hun.

Hun påpekte at uavhengighet fra gassforsyninger fra Russland er en konsekvent implementert strategi fra den polske staten, der offentlige myndigheter og operatøren av gassoverføringsnettverket, selskapet Gaz System, er involvert.

«Med denne strategien er PGNiG ansvarlig for å sikre volumer som samsvarer med forventet etterspørsel. De siste månedene har tydelig vist at diversifisering har gitt resultater, noe som ikke betyr at vi kan hvile på laurbærene, understreket hun.

Gass fra USA og Qatar

Lederen for PGNiG minnet om at selskapet konsekvent styrker sin posisjon i gassmarkedet, spesielt LNG. I tillegg til gass fra Qatar, importerer den også gass fra USA på grunnlag av langsiktige kontrakter. – Selskapet utvikler egen produksjon på norsk sokkel og satser på å stabilisere innenlandsk produksjon. Vi er også et godt eksempel på effektiv gasslagring. Til tross for krigsutbruddet i Ukraina og forstyrrelsen av gassforsyningen fra øst, Vi injiserte konsekvent leire, som nå er nesten 100 prosent fulle«- la hun til.

«Tatt i betraktning den nåværende geopolitiske situasjonen og viktigheten av diversifisering for Polens energisikkerhet, har vi intensivert arbeidet med optimal utnyttelse av kapasiteten reservert av PGNiG, inkludert gassrørledningen Baltic Pipe,» sa Waksmundzka Olejniczak.

Hun forklarte at, i likhet med LNG-terminalen, de eksisterende forbindelsene med Tyskland, Litauen, Tsjekkia eller forbindelsen med Slovakia som er under ferdigstillelse, er den en del av et omfattende infrastrukturnettverk som gjør det mulig å importere gass fra forskjellige retninger.

«Gassforsyningen til Baltic Pipe sikres av PGNiG i form av en blanding av egen produksjon fra forekomster i Norge og kontrahert gass fra gassprodusenter på norsk og dansk kontinentalsokkel.«- informerer hun.

Hun understreket at det strategiske målet er å fylle Baltic Pipe med gass fra egen produksjon så mye som mulig. Selskapet har signert gassleveransekontrakter til Polen, blant annet fra Orsted. «Imidlertid er det nødvendig med nye kontrakter for å være fullt sikret» – bemerket hun.

Flere samtaler

«Vi forhandler om ytterligere avtaler, inkludert utvidelse av deres omfang til samarbeid, ikke bare innen naturgassforsyning, men også i den bredere polske energisektoren,» sa hun.

Hun vurderte at utsiktene til PGNiGs tiltredelse ville bidra til å styrke forhandlingsposisjonen og oppnå tilfredsstillende resultater. i et stort multi-energikonsern, sammen med PKN Orlen og Grupa Lotos.

«Bare en sterk enhet med varierte aktivitetsområder kan effektivt gjennomføre vanskelige forhandlinger, men også være en attraktiv partner for et bredere forretningssamarbeid. Og viktigst av alt, det vil være i stand til å implementere prosjekter som vil gjenspeiles i utviklingen av den polske økonomien og vil styrke vår energisikkerhet» – understreket PGNiG.

Baltic Pipe har som mål å lage en ny rute for naturgassleveranser fra Norge til det danske og polske markedet og til sluttbrukere i nabolandene. Investorene er overføringssystemoperatører: danske Energinet og polske Gaz-System. Etter planen skal overføringslinjen etter planen settes i drift 1. oktober 2022 og nå full kapasitet tidlig i 2023.

Etter idriftsettelse i oktober vil Baltic Pipe ha en kapasitet på 2-3 milliarder kubikkmeter. naturgass per år. I 2023 vil gassrørledningen nå sin maksimale kapasitet, nemlig 10 milliarder kubikkmeter. naturgass per år.

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

Kilde:

MOS

You may also like

Leave a Comment