Opoczno og Tomaszów Mazowiecki er de neste byene som mottar €3,5 millioner hver fra det lokale utviklingsprogrammet. Viseminister for finans og regionalpolitikk Waldemar Buda signerte samfinansieringsavtaler som vil hjelpe disse byene til å ta fatt på en raskere utviklingsvei.
Lokalutviklingsprogrammet gir omfattende støtte til små og mellomstore byer. Den har som mål å styrke sosial og økonomisk samhørighet ved å forbedre kvaliteten på miljøet, entreprenørskap, effektiviteten til offentlig administrasjon og levestandarden til innbyggere.
Finansiering fra programmet går til totalt 29 polske byer. Jeg håper at de innsendte prosjektene vil forbedre livskvaliteten til alle innbyggere. Eksemplet med Opoczno og Tomaszów viser at de fokuserer på å styrke entreprenørskap og økologi
– sa viseministeren Waldemar Buda.
Opoczno 2.0 – en ny åpning
Et miljøsikkert regionalt knutepunkt for entreprenørskap med en gjenkjennelig merkevare og sterk følelse av lokal identitet.
Byen planlegger blant annet å starte OPO LAB City Circular Economy Laboratory, holde konferanseserien «OPO GREENCO» som en del av bransjeekspertforumet, og utvikle et kart for byens tilgjengelighet.
Resultatet av gjennomføringen av hele prosjektet vil være utvikling av entreprenørskap, spesielt blant unge mennesker, forbedring av kvaliteten på det naturlige miljøet og stimulering av sosial aktivitet i en ånd av følelsen av lokal identitet til Opoczno-innbyggere.
Tomaszów Mazowiecki – Arena for positiv energi
Byen planlegger å utvikle og implementere et omfattende økologisk utdanningsprogram ECOpositive Tomaszów og tilpasse offentlige rom til de klimatiske farene ved hetebølger og byens varmeøy.
Det utarbeides integrerte støtteplaner for sosial kapitalutvikling og et støtteprogram for seniorer innenfor rammen av Sosialdialogsenteret.
Byen har også planlagt en rekke aktiviteter knyttet til forbedring av administrative standarder i rådhuset i Tomaszów Mazowiecki og dets underordnede enheter; Skape vilkår for samstyring, kunnskapsdeling og utvikling av tverrsektorielle partnerskap og nettverkssamarbeid.
norske fond
Den norske finansmekanismen og det europeiske økonomiske samarbeidsområdets finansielle mekanisme (det vil si de såkalte norske og EØS-fondene) er en form for ikke-refunderbar utenlandsk bistand gitt av Island, Liechtenstein og Norge til flere land i Sentral- og Sør-Europa og de baltiske statene .
Pengene til utviklingen av polske byer kommer fra en spesiell pulje av midler gitt av Norge, Island og Liechtenstein til flere land i Sentral- og Sør-Europa og de baltiske statene. Til gjengjeld har disse tre landene tilgang til EUs indre marked selv om de ikke er medlemmer.
Polen vil dra nytte av disse midlene for tredje gang. For årene 2014-2021 har vi 809 millioner euro til rådighet (gjennomføringsperiodene til de norske midlene og EU-midlene stemmer ikke overens). Kontrakten for gjennomføring av det lokale utviklingsprogrammet er på 117,6 millioner euro, hvorav 15 % av dette beløpet, dvs. 17,6 millioner euro, er det nasjonale bidraget.
«Ølforsker. Kommunikator. Typisk oppdagelsesreisende. Sertifisert student. Faller mye ned.»