Home » El. Fotball-VM: Nordmennene slår polakkene, men har fortsatt sjanser til opprykk

Baren ble hevet betraktelig tirsdag ettersom de norske gruppelederne er rangert på 11. plass på den nåværende verdensrankingen og de hvit-røde er på 33. plass.

Uavgjort 0-0 mot Norge i Łódź i oktober ble ansett som en overraskelse. I andre omgang gikk vertens spillere frem fra første minutt og fikk raskt en tomålsledelse.

Først overrasket Gabriela Grzywińska sin egen keeper med hodet etter å ha grepet inn på midten av Guro Reit etter et hjørnespark. Da hadde Caroline Graham Hansen så mye frihet i det polske sekstenmeteren at hun økte ledelsen.

Bayern selger ikke Lewandowski! «Vi er ikke gale»

Resultatet kunne vært høyere frem til pause hadde det ikke vært for to flotte inngrep av Karolina Klabis.

Polakkene gjorde flere offensive grep, men fikk problemer med sin gode avslutning og klarte ikke å komme inn i motstanderens mål.

Reserve Ewa Pajor ga mye avslapping til handlingene til det polske laget. Kort tid etter at hun kom inn på banen så hun ut til å ha blitt felt av den norske keeperen utenfor feltet i en-mot-en, men dommeren var uenig. I det 58. minutt plasserte VfL Wolfsburg-spissen ballen perfekt fra Nikola Karczewska, som traff nettet fra kloss hold, og avsluttet den raske handlingen til polakkene.

Nordmennene ønsket å «avslutte» kampen med et tredje mål og hadde noen veldig gode sjanser til det. Klabis, som vant en-mot-en-duellen med Ada Hegerberg, kom i veien, og blokkerte deretter motstanderens skudd fra tre meter.

Finalen tilhørte de angripende polakkene, som til og med var fornøyd med utligningen, men det viste seg at Pajor var offside da målet ble scoret og målet ble avvist.

«Hvit-Rød i tidligere oppgjør nivå på poeng med Norge (0-0) og Belgia (1-1), beseiret Armenia (1-0 og 12-0), Albania (2-0) og Kosovo (2-1) og tapte borte mot Belgia 4-0. De må spille kampene som er planlagt i september med Albania borte og Kosovo hjemme.

Patalons lag beholdt en sjanse til andreplass i gruppen.

VM i 2023 arrangeres i Australia og New Zealand. I finalen vil 32 lag, inkludert to verter, konkurrere for første gang noensinne uten å måtte spille i kvalifiseringen.

51 landslag deltok i konkurransen i UEFA-sonen og ble delt inn i ni grupper på seks og fem lag. Vinnerne deres kvalifiserer seg direkte til hovedturneringen, og lagene på andreplass spiller i sluttspillet. De to første sikrer pasningen, og den tredje har fortsatt en sjanse i den 10-lags interkontinentale play-off-turneringen.

Norge 2-1 Polen (2-0)

Mål: 1-0 Gabriela Grzywińska (8, selvmord), 2-0 Caroline Graham Hansen (16), 2-1 Nikola Karczewska (58)

Gul hals: Norge – Maria Thorisdottir, Vilde Boe Risa; Polen – Adriana Achcinska

Dømme: Ivana Projkovska (Nord-Makedonia)

Seere: 4003

Norge: Cecilie Friskerstrand – Tuva Hansen, Ingrid Syrstad Engen, Maria Thorisdottir, Amelie Eikeland (70. Maren Mjelde) – Karina Savik (62. Elisabeth Terland), Frida Maanum, Lisa Naalsund (46. Vilde Boe Risa), Guro Riding (83. Guro ) Bergsvand) – Caroline Graham Hansen, Ada Hegerberg

Polen: Karolina Klabis – Anna Zapała, Małgorzata Messjasz, Paulina Dudek, Zofia Buszewska – Gabriela Grzywińska, Adriana Achcińska, Nikol Kaletka (53. Ewa Pajor) – Weronika Zawistowska, Nikola Karczewska, Martyna Wiankowska (85. Dominika Kopińska)