Home » Norsk oppvåkning i EM

Norsk oppvåkning i EM

PAP/EPA / Fabian Bimmer / På bildet: Sander Sagosen (til venstre) og Niels Versteijnen

Michał Gałęzewski

Selv om Nederland ledet med to mål etter første omgang, dominerte Norge etter pause. Kristian Saeveras hadde en flott målprestasjon og skandinavene vant til slutt 35:32.

Denne turneringen går ikke bra for både det norske og det nederlandske laget. Så langt har nordmennene kun vunnet mot Polen og uavgjort mot Færøyene. For Nederland er opprykk til topp 16 teoretisk sett en suksess, men laget var i en lett gruppe med Georgia og Bosnia-Hercegovina.

Fredagens kamp var rask fra start og full av mange kast. Bare i første omgang skjøt spillerne hele 56 skudd. Helt i starten, etter Kristian Björnsens scoring, ledet Norge 2-0, men Nederland utlignet raskt. Til slutt var det de nederlandske spillerne som tok ledelsen.

Rutger ten Velde var spesielt effektiv, og scoret seks mål før pause, og Niels Versteijnen var ekstremt aktiv i angrepet. Det var denne venstrehendte playmakeren som scoret det siste målet før pause og Nederland ledet 18-16. Nordmennenes svarte rekke fortsatte, skandinaviske fans.

SE VIDEOEN: #dziejesiewsportcie: Dette er ikke en spøk. Slik trener polske hoppere

Bare fire minutter ut i andre omgang utlignet nordmennene etter mål fra Peter Overby, og etter en stund ga Alexander Christoffersen Blonz laget sitt ledelsen med et skudd fra vingen. Etter flere mislykkede aksjoner spilte nederlenderne som om de hadde mistet troen på sine egne evner, og det er her reelle problemer ofte begynner. I tillegg begynte Oranje å ta straffer. Christian O’Sullivan utnyttet mangelen på keeper i det nederlandske målet og scoret fra 31 meter i det 43. minutt til 26:22.

Kristian Saeveras spilte en god kamp og den norske ledelsen økte raskt til fem mål. Da det så ut til at ingenting kom til å skje på banen fra 28:23 og utover fikk nederlenderne vinden og reduserte raskt til to mål! Det var Norge som var på retrett og måtte slå tilbake angrepet fra sine rivaler.

Med to minutter igjen stod måltavlen 33:30 etter at Kent Robin Tonnesen, i undertall, utnyttet et raskt angrep. Nederland spilte med alle mann i forsvar, men Sander Sagosen viste kvalitet og utvidet ledelsen til en firemålsledelse. Nederlenderne korrigerte resultatet, men det endret ingenting. Hele poengsettet gikk til Norge.

Norge – Nederland 35:32 (16:18)

Norge: Bergerud (1/12 – 8%), Saveras (10/31 – 32%) – Gullerud 7, Sagosen 6, Blonz 6, Overby 5, Björnsen 5, Tonnesen 3, O’Sullivan 2, Grøndahl 1 og Aga, Barthold, Overjodet, Reinkind, Lyse, Gulliksen.