Home » Norge reddet ansikt i kampen mot semifinalistene

Norge reddet ansikt i kampen mot semifinalistene

PAP/EPA / Fabian Bimmer / EM 2024 spill: Norge – Sverige

Sebastian Szczytkowski

Norge avsluttet den ordinære fasen av EM med en 33:23-seier over Sverige. Det er imidlertid det beseirede laget som blir å se i semifinalen i turneringen.

Den siste kampen i den ordinære fasen av EM i 2024 var tirsdag. Sverige gikk inn i den skandinaviske duellen mot Norge trygge på å komme seg til semifinalen, men hadde ingen sjanse til å rykke inn til førsteplass i gruppen. Rekkefølgen i tabellen ble først bestemt av poengene som ble scoret og deretter av resultatet av det direkte spillet. Sverige tapte mot Danmarks ledere med ett mål.

Norge var en av turneringens største skuffelser i tyske haller. Totalt tre tap i de foregående kampene ga dette laget ikke noe håp om å nå semifinalen. Norge hadde nok ikke forventet en slik fiasko etter storseieren mot Polen i åpningsrunden. På hovedscenen klarte de bare å overta Nederland. Tirsdag måtte vi ta et hederlig farvel til mesterskapet.

Norge forsøkte å utnytte motstanderens avslapping og ledet 15:12 etter første omgang. Sverige scoret de første målene til 2-0, men kampen var snart jevn. Det avgjørende for resultatet var Norges akselerasjon fra 10:10 til 13:10, som så holdt en tremålsledelse frem til pause. Den mest effektive spilleren på banen var Alexander Blonz, som scoret seks mål før pause.

SE VIDEOEN: #dziejesiewsportcie: Han vil huske målet resten av livet. Hva har skjedd der?!

Norge angrep konsekvent motstanderens mål selv etter retur fra garderoben. De var ubeseiret i kamper mot Sverige fra 2017 til 2021, men led et nederlag i 2022, som de kunne ta hevn for tirsdag. Kort tid etter pause kom hun unna med 20:13.

Det bedre lagets ledelse vokste og svenskene viste ingen vilje til å ta igjen tapene. Det viktigste for dem blir semifinalekampen mot Frankrike, som går fredag. Norge skal se de avgjørende kampene i mesterskapet på TV, men som en trøst vant de komfortabelt tirsdag med 33:23.

Norge – Sverige 33:23 (15:12)

Flest mål for Norge: A. Blonz – 11, K. Bjørnsen, T. Grøndahl – 5; Flest mål for Sverige: L. Sandell – 4, M. Darj, A. Nilsson – 3