Home » En sensasjon i den «polske» gruppen. Dette var ikke å forvente

En sensasjon i den «polske» gruppen. Dette var ikke å forvente

Getty Images / Martin Rose/Bongarts / På bildet: Blaż Janc og Dean Bombac (Slovenia)

Jakub Fordon

Med alle poeng tok Slovenia 1. plass i den «polske» gruppen i håndball-EM. I den siste kampen var dette laget uventet bedre enn Norge (28:27). Uten Polens seier ville skandinavene blitt sensasjonelt eliminert fra turneringen.

Før siste runde i gruppe D var det bare det polske laget som ikke hadde sjanse til å gå videre, og tapte mot Norge 21:32 og deretter mot Slovenia 25:32. For å gjøre vondt verre beseiret laget vårt Færøyene 32:18, noe som gjorde det klart at den siste rivalen til de hvit-røde ville avslutte sin deltakelse i turneringen.

Så kampen mellom Norge og Slovenia avgjorde bare hvem som skulle ta førsteplassen og med hvilke poeng begge lag skulle gå videre til neste fase av EM i 2024. Favorittene til dette møtet var skandinavene.

I premieren presterte nordmennene bedre og var de første med tremålsledelse (8:5). Slovenerne fortsatte imidlertid å komme i kontakt til de endelig klarte å utligne (14:14).

SE VIDEOEN: #dziejesiewsportcie: Han vil huske målet resten av livet. Hva har skjedd der?!

Vi fulgte kampen mål for mål til slutten av første omgang. Dette førte til slutt til at begge lag gikk til pause uten videre fremgang på grunn av uavgjort 17:17.

Nordmennene følte seg bedre etter pause, men det varte ikke lenge. Slovenerne lot ikke rivalene slippe unna og tok til og med ledelsen igjen etter lang tid (24:23), men bare midlertidig.

Selv om nordmennene rykket tilbake i forgrunnen, oppnådde de aldri en større ledelse og det ble nok en gang mål-mot-mål-kamp. Prestasjonen deres var imidlertid forferdelig til slutt da Slovenia ikke klarte å score etter å ha vunnet 27-27. Dette ga resultater, rivalene viste effektiv handling og duellen endte med 28:27.

Slovenia avsluttet dermed gruppekonkurransen med hele poeng. Nordmennene på sin side sanket kun tre poeng fordi de tapte ett i kampen mot Færøyene. Det første av de nevnte lagene er i en mye bedre situasjon før neste runde.