Home » Hopp RESULTATER. I dag vant Norge lagkonkurransen i verdenscupen i Lahti. Polen på 4. plass

by Erlend Loe

Polakkene tok en god fjerdeplass i dagens VM-lagkonkurranse i Lahti. Resultatene kan være noe misvisende ettersom lagets nederlag på pallen var betydelig for det meste av konkurransen. Konkurransen brakte en overraskelse, da de favoriserte østerrikerne måtte nøye seg med andreplassen og ble klart beseiret av Norge.

Treningsserien før lagkonkurransen i hopp-VM gjorde de polske fansen lammet fordi dagens hopp var direkte katastrofale. Zniszczoł hadde bare 77 m, Żyła 93. Stoch og Kot hadde bedre resultater – 119, 19. og 20. plass i feltet med 40 deltakere, men det lovet ikke godt for selve konkurransen.

Det var også dårligere hopp i konkurransen i dag, men helhetsinntrykket var bra. Polakkene startet konkurransen lovende og håpet på bedre resultater. Żyłas gode hopp på 126,5 m i åpningskonkurransen ga oss 3. plass etter første gruppe.

Den andre delen inneholdt Maciej Kot, som kom tilbake til VM-troppen. Forsøket hans var ikke vellykket, med en veldig gunstig vind hoppet han bare 111,5 m i dag, hans totale poengsum var mer enn 30 poeng dårligere enn Żyłas. Slike resultater må ha betydd et fall i rangeringen. Det ble 6. plass (32,3 poeng fra pallen). Stochs vakre hopp – 123,5 m – forbedret humøret og posisjonen. Laget vårt tok 4. plass, men med et betydelig gap (31,9 poeng) til pallen (47,1 poeng til lederen Østerrike).

Zniszczoł, som fullførte første runde i laget vårt, presterte best – han klarte et hopp på 127,5 m, noe som gjorde at det polske laget forsvarte 4. plassen. Ved pause var de hvit-røde 26,8 poeng bak pallen (Tyskland) og 62,4 poeng bak nordmennene, som var tilbake på førsteplass (21,1 poeng foran Østerrike).

Det var håp om en pallplassering, ettersom historien til lagkonkurranser er full av oppsiktsvekkende endringer. Resultatene av våre representanters to første hopp var imidlertid ikke gode nok til å tro på det seriøst. Żyłas resultat var over 10 poeng dårligere enn i den første serien, mens Kot forbedret seg betydelig (119 m), men konkurrentene hans var betydelig bedre. Laget vårt lå fortsatt på 4. plass, men poengsummen for medaljevinner økte – det var allerede 45,3 poeng (84,6 poeng for Norge, som til og med økte ledelsen).

Etter hopp nummer 7, utført av Stoch, som fløy 124 m (han klarte to like hopp i dagens konkurranse), var vi offisielt fortsatt like bak pallen (og kunne til og med utvide ledelsen i jaktgruppen. Sjansen for Das Podiet var kun teoretisk – 41,9 poeng i ett hopp kan ikke gjøres opp.

Seieren var nesten sikker for nordmennene, da de allerede var 29 poeng foran Østerrike.

Hoppene til konkurrentene fra den siste gruppen gjorde ingen forskjell. Zniszczoł oppnådde flotte resultater, i andre forsøk nådde han til og med 130 m og Polen avsluttet konkurransen på 4. plass. De tre beste har heller ikke endret seg. Norge vant (Johann Andre Forfang, Halvor Egner Granerud, Kristoffer Eriksen Sundal, Marius Lindvik) foran Østerrike og Tyskland. Slovenerne viste en svak prestasjon og tok kun 7. plass.