Home » De viktigste hendelsene – Polsk jaktunion

De viktigste hendelsene – Polsk jaktunion

by Catherine Monroe
O45. General FACE kongress

Den 26. oktober – 27. oktober 2022 fant den 45. generalforsamlingen til Federation of Hunting and Conservation Societies (FACE) sted i Brussel. Det polske jegerforbundet var representert av den nasjonale jegeren – oberst Paweł Lisiak og medlemmer av hovedstyret – oberst Ewa Kraska og oberst Damian Przestacki. Rundt 70 representanter fra ulike europeiske land deltok på møtet, inkludert Tsjekkia, Storbritannia, Tyskland, Litauen, Latvia, Norge og Finland.

Møtet hadde form av en to-dagers plenum med en organisert og nettstrømmet pressekonferanse. Hovedtemaene for møtet inkluderer:

  • problemer med aksept av «troféjakt» i Europa;
  • forvaltning av store rovdyr;
  • afrikansk svinepest (ASF);
  • de tidligere resultatene av European Hunter Campaign (https://signforhunting.com/pl/);
  • Problemer knyttet til bruk av blyammunisjon (både i våtmarker og generelt)

FACE-representanter understreket de enkelte medlemslandenes forpliktelse til å samle underskrifter for oppropet på nettstedet https://signforhunting.com/pl/. Denne begjæringen inneholder 9 krav til forsvar av jakt og er rettet direkte til europeiske myndigheter. Den dagen kongressen ble arrangert mottok FACE rundt 170 000 signaturer sendt elektronisk og rundt 30 000 signaturer i fysisk form. Fristen for å samle underskrifter er februar neste år. Den største Brussel-kampanjen til dags dato har samlet inn rundt 500 000 underskrifter, noe som gir en stor mulighet og håper å samle like eller enda flere underskrifter til støtte for jakten. Denne suksessen kan føre til en endring i tilnærmingen til myndighetene ovenfor for en lidenskap som regelmessig oppdras av 7 millioner europeiske jegere.

Mest populær blant publikum var diskusjonen om begrensning av jaktrettigheter i våtmarker, innført ved kommisjonsforordning (EU) 2021/57 av 25. januar 2021 og som trer i kraft 15. februar 2023. Det er forbudt i eller innenfor 100 meter fra noe våtmark å: (a) avfyre ​​skudd med ammunisjon som inneholder minst 1 % bly (uttrykt som metall) etter vekt; b) bære slik hagleammunisjon ved skyting i våtmark eller på vei til skyting i våtmark. Fra synspunktet om ikrafttredelsen av ovennevnte forskrift, den entydige definisjonen av hva de facto våtmarker er (i Europa er det 27 forskjellige, ofte ikke-overlappende definisjoner av dette området) og dermed indikasjonen på 100 m unna. fra dem er ekstremt problematisk. Den nøyaktige definisjonen av ovenstående og følgelig innføringen av anvendelsesbegrensninger er opp til myndighetene i medlemsstatene – mest sannsynlig i tilfellet med Polen, klima- og miljødepartementet.

En annen viktig sak er den nært forestående innføringen av et totalforbud mot bruk av blyammunisjon (forventet innen utgangen av 2023). Dette forbudet vil selvsagt fases inn og håndheves gradvis, men kan til syvende og sist føre til en ekstremt vanskelig situasjon for europeiske jegere. Bruk av annen ammunisjon enn bly krever våpen med tilstrekkelig (høyere) utholdenhetsstatistikk, noe som i tilfelle av mange våpen i hendene på polske og europeiske jegere kan føre til reelle problemer med riktig og, viktigst av alt, sikker gjennomføring av jakten .

Vesentlige endringer i jaktloven

Den 21. oktober i år. Presidenten signerte den loven av 7. oktober 2022 som endrer visse lover for å forenkle administrative prosedyrer for innbyggere og gründere. For jegere gjelder bestemmelsene i denne lovens § 9 som innfører endringer i jaktrettsloven som vi har informert om i to kunngjøringer.

HOVEDENDRINGER DEL 1.

HOVEDENDRINGER DEL 2.

Uttalelse om bisonen

Den siste uken har publikum vært bekymret for skytingen av bison i Vest-Pommerns voivodskap. Det polske jegerforbundet ga en uttalelse om saken:

LES UTTALELSEN

Rapport fra feiringen av den landsomfattende Hubertus Malbork 2022

Forrige uke sendte vi en reportasje om feiringen av polske Hubertus i Malbork på vår YouTube-kanal. Vi sees neste år på Hubertus i Kraków!

You may also like

Leave a Comment