Home » Norge. 10 personer ønsket å gå etter et ras. Sekundærjobb: Han ringer ikke de savnede | Nyheter fra verden

Norge. 10 personer ønsket å gå etter et ras. Sekundærjobb: Han ringer ikke de savnede | Nyheter fra verden

by Thure Lindhardt

Redningsaksjonen pågår fortsatt onsdag etter det massive raset i Ask i Gjerdrum kommune (rundt 30 kilometer nord for Oslo). Et jordskred ødela flere hus der og rundt 900 mennesker ble evakuert fra området.

Se videoen
Skredfarenivåer

Norge. Redningsaksjonen er i gang etter raset. «Vi håper fortsatt»

Noen av de skadde lå under ruinene. Rett etter hendelsen var 26 personer savnet – noen av dem ble funnet, 10 av dem ble skadet. Søket med droner, helikoptre og trackere pågikk hele natten. Torsdag morgen meldte norske tjenester at 11 personer fortsatt var savnet ved 7-tiden, bl.a barn. Ifølge rapporten bodde de savnede i områdene som ble hardest rammet av skredet.

Svenskene sendte onsdag et kriseteam til Gjedrum. Danske myndigheter tilbød også hjelp til redningsaksjonen på stedet – melder nettstedet Aftenposten.no. – Dette er en forferdelig katastrofe som har rammet våre norske naboer. Vi er klare til å hjelpe – derfor er vi på dansk side selvfølgelig klare til å hjelpe om nødvendig – understreket sjefen for det danske forsvarsdepartementet, Tine Bramsen. Norske myndigheter har indikert at de ikke vil motta bistanden foreløpig.

Tjenester som er attraktive for innbyggerne. «Ikke ring de savnede, ikke slipp fyrverkeri»

Redningsleder Dag Andre Sylju sa at tjenestene fortsatt regner med å finne folk i live.

Tid er viktig gjennom hele handlingen. Jo mer det går, jo verre blir det. Men vi har fortsatt håp

– sa han i et intervju med TV2.

Tjenestene ba også pårørende til de savnede om å ikke ringe mobiltelefonene deres – Som forklart sporer politiet under redningsaksjonen telefonene med IMSI-signalet – det er viktig at de ikke slipper ut så lenge som mulig.

– Vi sjekker alle telefonene og deres plassering, vi kan finne ut hvor de er på 20-25 meters dyp – å overlate Roger Pettersen, operasjonsleder i politiet.

I forbindelse med redningsaksjonen ble det rettet oppfordring til beboerne i Gjerdrum, at de ville avstå fra å skyte fyrverkeri på årets nyttårsaften – skuddene kan forstyrre søket.

Helikoptre og droner brukes til spaningsarbeidet, da det ikke er mulig å gå ned i skredområdet til fots. Fyrverkeri forstyrrer arbeidet til redningsmennene. Vi ber alle i nabolaget: ikke la dem gå

– sa Sylju, sitert av Aftenposten.no.

Leirejord dominerer i Sør-Norge. De siste dagenes store nedbørsmengder kan ha bidratt til dannelsen av gjørmeskredet.

You may also like

Leave a Comment