2. oktober feirer vi den internasjonale dagen for ikke-vold. Dette er en mulighet til å minne deg på viktigheten av å være følsom og reagere på enhver manifestasjon av aggresjon. Det er utarbeidet spesielle informasjonskampanjer i Gliwice for å motvirke dette fenomenet. Det er verdt å ta del, ikke bare hvis du opplever vold, men også for å vite hvordan du kan hjelpe mennesker som opplever vold.
Enhver form for aggresjon, utpressing, forsøk på å påvirke beslutninger med makt, fysiske eller verbale angrep er uakseptable og krever umiddelbar handling. Derfor er det verdt å huske problemet og hvordan du skal håndtere det hver dag.
– Vold er et fenomen som forårsaker frykt og skaper ubetinget underkastelse overfor den som utøver det. Dette fører ofte til innlært hjelpeløshet hos personer som opplever vold, som følger av gjentatte opplevelser av mislykkede forsøk på å gjøre motstand og stoppe volden eller søke hjelp. De destruktive konsekvensene påvirker og desorganiserer nesten alle områder av livet. Helseproblemer, lav selvtillit, skyldfølelse, dårlig humør, ensomhetsfølelse, selvmordstanker, søvnforstyrrelser, problemer med å konsentrere seg, strekke seg etter sentralstimulerende midler, trekke seg tilbake fra kontakt med andre mennesker, isolasjon, vanskeligheter med å utføre plikter på jobben – dette er alle eksempler på konsekvenser som kan oppstå Mennesker som opplever vold sliter hver dag. Avsløring er det første og ofte vanskeligste trinnet for å stoppe denne bølgen og beskytte ofrene – sier Marzena Połomska, visedirektør for sosialhjelpssenteret i Gliwice.
Du kan få informasjon om voldsbekjempelse personlig hos Tverrfaglig team for bekjempelse av vold på Ul. Sikorskiego 134 i Gliwice mellom 8.00 og 15.00 eller på telefon på 32/300-01-11.
I anledning den internasjonale dagen for ikke-vold er det verdt å merke seg at den sosiale kampanjen «Sammen mot vold» arrangeres i Gliwice:
• 30 september kl 10.00I lysningen ved siden av Piast Stadium i City Forest (fra Leśna Street) begynner den 117. Gliwice Park Running Provokation under mottoet «White Ribbon».
• 21. oktober fra 12.00 til 18.00Kampanjen «We Break the Silence» vil finne sted i lokalene til FORUM kjøpesenter – planlagt blant annet et forebyggende og pedagogisk feltspill «Pass it on – break the silence», juridiske og psykologiske konsultasjoner, workshops og kreativitet. kurs samt demonstrasjoner i førstehjelp og selvforsvar og yoga.
Gliwice har vært forpliktet til å forhindre vold og beskytte de skadde i årevis.
Det kommunale programmet for bekjempelse av vold i nære relasjoner og beskyttelse av ofre for vold i nære relasjoner for perioden 2023-2024 implementeres for tiden for byen Gliwice, som har til hensikt å øke effektiviteten i bekjempelsen av vold i nære relasjoner. Hva er det og hva tilbyr det innbyggerne?
Programmet omfatter blant annet gjennomføring av prosedyren Blått kort, som kan opprettes av politi, sosialorganisasjoner, utdanningsinstitusjoner, helseinstitusjoner eller kommunal kommisjon for å løse alkoholrelaterte problemer (ved begrunnet mistanke om familievold eller anmeldelse fra et vitne om familievold) . Makt). Blåkortprosedyren igangsettes i nærvær av en voksen som har opplevd vold i hjemmet og er ikke det samme som å sende inn en straffesak. Det er et intervensjonstiltak som fokuserer på å gi hjelp og identifisere mulige løsninger. Det utfylte blåkortskjemaet informerer tjenestene om at en voldshandling har skjedd i en bestemt setting, og lar dem iverksette tiltak for å stoppe volden. De innsamlede dokumentene kan tjene som rettsbevis dersom den som har opplevd vold bestemmer seg for å anmelde en forbrytelse. Tjenestenes handlinger under prosessen fokuserer på personer som opplever vold og bruker vold og gjennomføres inntil innsatsplanen er iverksatt og problemet er løst. I tillegg vil det gjennomføres overvåkingsaktiviteter i 9 måneder fra avsluttet aktivitet for å kontrollere sikkerhetsstatusen til personene som omfattes av prosedyren.
Du kan også stole på hjelp ved å kontakte følgende adresse: Sosialsenteretsom i tillegg til langvarig, individuell psykologisk og sosial støtte og gratis juridisk bistand, også tilbyr gruppestøtte rettet både mot personer som opplever vold i hjemmet og til personer som bruker vold i nære relasjoner.
I tillegg er Gliwice en av åtte polske kommuner som har testet og implementert tilsvarende løsninger siden januar Utvikle et lokalt system for å bekjempe vold i hjemmet mot eldre og funksjonshemmede.Disse aktivitetene er mulige takket være et tilskudd fra «Justice»-programmet, medfinansiert av den norske finansieringsmekanismen for perioden 2014-2021, til prosjektet med tittelen «AntyprzeMOCNI», implementert av Sosialt velferdssenter i Gliwice.
Prosjektet inkluderte blant annet: en serie workshops for å støtte personlig utvikling (øke selvtillit, selvtillit, redusere stress og spenninger og ikke-voldelig kommunikasjon). I tillegg er det utviklet et sertifiseringssystem for organisasjoner og steder som har daglig direkte kontakt med eldre og personer med nedsatt funksjonsevne for å bevisstgjøre signaler som kan tyde på vold. Bedrifter som deltar i denne prosessen mottar sertifikatet «Voldssensitiv» – dette symbolet skal fortsette å være et signal til mennesker som er berørt av vold i fremtiden om at de trygt kan be om hjelp på dette tidspunktet.
Gliwice rådhus
«Amatørkaffenerd. Lidenskapelig talsmann for øl. Tenker. Hardcore nettjunkie. Unapologetisk leser.»